x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Mureşan, comisar la Garda Financiară, trimis în judecată

Ioan Mureşan, comisar la Garda Financiară, trimis în judecată

de Violeta Fotache    |    10 Mar 2011   •   17:44

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au definitivat ancheta în cazul lui Ioan Mureşam, comisar superior al Gării Financiare Timiş. Acesta a fost dat pe mâna judecătorilor pentru comiterea infracţiunii de şantaj, alături de Maria Sîrbu, asociat al SC Pamiskorones SRL Timişoara, acuzată de instigare la şantaj.

“În data de 23 decembrie 2010, inculpatul Mureşan Ioan, prevalându-se de calitatea sa de comisar în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Judeţeană Timiş, la solicitarea inculpatei Sîrbu Maria, a simulat efectuarea unui control de specialitate la un magazin alimentar din municipiul Timişoara aparţinând unui denunţător. Cu această ocazie, a constatat unele abateri de la legislaţia fiscală şi i-a comunicat denunţătorului că acestea sunt sancţionabile cu amendă contravenţională în cuantum de 8.000 lei şi suspendarea activităţii societăţii comerciale. În realitate, Mureşan Ioan a efectuat acest control în mod formal şi superficial pentru a o determina pe prietena denunţătorului să restituie inculpatei Sîrbu Maria o datorie în sumă de 7.235,54 lei rezultată ca urmare a livrării unor mărfuri a căror contravaloare nu a putut fi achitată în termen. În plus, Mureşan Ioan i-a solicitat prietenei denunţătorului ca în cursul zilei următoare să se deplaseze la sediul firmei inculpatei Sîrbu Maria pentru a-şi plăti datoria iar apoi să vină la locul său de muncă urmând ca, după ce îi va prezenta chitanţa doveditoare a achitării datoriei, va distruge procesul verbal de sancţionare contravenţională.”, ne-a comunicat DNA.

Anchetatorii susţin că “în continuare, în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, în condiţiile în care denunţătorul era într-o stare de temere indusă de ameninţarea că va fi sancţionat, Mureşan Ioan i-a stabilit denunţătorului termene şi sume fixe şi certe privind modalitatea de achitare a datoriei, care a fost restituită parţial”. Cazul va fi soluţionat la Judecătoria Timişoara.

Reamintim că Mureşan a fost reţinut pentru 24 de ore la data de 13 ianuarie acest an, magistraţii Judecătoriei Timişoara dispunând arestarea lui pentru 29 de zile chiar a doua zi. Ulterior, în recurs, Tribunalul Timiş a dispus la 19 ianuarie 2011 să-I înlocuiască arestarea preventivă cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.

×
Subiecte în articol: santaj dna ioan muresan