x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Rus: Toată luna august se va sta cu barierele ridicate la Feteşti-Cernavodă!

Ioan Rus: Toată luna august se va sta cu barierele ridicate la Feteşti-Cernavodă!

01 Aug 2014   •   14:05
Ioan Rus: Toată luna august se va sta cu barierele ridicate la Feteşti-Cernavodă!

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat astăzi că barierele pe podul de la Feteşti - Cernavodă vor rămâne ridicate toată luna august, urmând ca din toamnă să se găsească o soluţie pentru fluidizarea traficului, pe de o parte, iar pe de altă parte resursa financiară care se obţinea din taxa ce trebuia plătită la trecerea pe pod să se obţină în continuare.

"În urma constatării situaţiei de dimineaţă (vineri dimineaţă - n.r.), când erau cozi infernale acolo (la Feteşti - n.r.) s-a luat măsura de a elibera zona de barieră, deci barieră deschisă continuu, până luni, la ora 13, astfel încât toate week-end-urile să fie libere. Am făcut o scurtă analiză privitor la traficul din timpul săptămânii, l-am informat şi pe primul ministru, iar decizia din acest moment este că toată luna august se va sta cu barierele ridicate, astfel încât, în perioada sezonului estival, să nu mai fie cozi şi deranjul care în mod real există, indiferent ce am fi făcut noi altceva", a spus Rus.

Şeful de la Transporturi a precizat că taxa pe podul de la Feteşti-Cernavodă a fost doar suspendată. "Până la sfârşitul lunii august va trebui să găsim o soluţie care, pe de o parte, să fluidizeze traficul, iar pe de altă parte resursa financiară care se obţinea din această taxă să existe, totuşi. În acest moment, pentru luna august, aceasta este soluţia pe care am considerat-o ca fiind una care să rezolve problema tuturor celor care îşi doresc ca pe perioada vacanţei să meargă la mare", a spus ministrul Ioan Rus, conform Agerpres.

Potrivit unui Ordin al secretarului de stat care conduce Departamentul pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, publicat pe 31 iulie în Monitorul Oficial, plata taxei de pod de la Feteşti a fost suspendată în week-end, de vineri până luni, până pe data de 1 septembrie 2014


×
Subiecte în articol: taxa de pod taxa fetesti taxa pod fetesti