x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioana Kohalmi cere retragerea fotografiile cu ea din "forma tipărită" a Jurnalului Naţional

Ioana Kohalmi cere retragerea fotografiile cu ea din "forma tipărită" a Jurnalului Naţional

13 Mar 2014   •   14:44
Ioana Kohalmi cere retragerea fotografiile cu ea din "forma tipărită" a Jurnalului Naţional
După publicarea în Jurnalul Naţional a articolului "Kohalmi, balamaua interlopilor la Cotroceni", Ioana Kohalmi a adresat ziarului nostru un drept la replică pe care îl reproducem mai jos:

Prin prezenta adresă, vă solicit umătoarele:
1. Să retrageți fotografiile cu subsemnata din forma tipărită și cea electronică a Jurnalului Național publicate sub titlul ”Kohalmi, balamaua interlopilor la Cotroceni”, autor Jurnalul Național, și să nu mai folosiți fotografiile mele. Am formulat această cerință în exercitarea dreptulului la propria imagine, în conformitate cu art. 73, al. 2, din Legea 287/2009 modificată și completată.
2. Să corectați informațiile mincinoase din articol, scrise cu rea-credință, care îmi aduc, mie și familiei mele, grave prejudicii de imagine. Astfel:
• Am 23 de ani, nu fac politică, nu sunt angajată la stat, nu fac afaceri cu statul, nu am încălcat legea, am cea mai frumoasă familie și cei mai grozavi prieteni din lume, diferiți de cei pe care îi numiți în acest articol, motiv pentru care înțeleg să îmi protejez viața privată și să mă bucur de ea.
• Afirmația din articolul menționat cum că ”regele interlopilor are conexiuni cu familia Băsescu, prin familia Kohalmi” este mincinoasă și nedovedită. Nu are cum să fie dealtfel dovedită deoarece nu are niciun fundament real.
• Titlul pe care l-ați pus articolului în acest context, ”Kohalmi, balamaua interlopilor la Cotroceni”, este defăimător, calomniator. Acesta induce intenționat percepția că eu sau familia mea am fi angrenați în activități ilicite, ceea ce este complet fals și ne aduce prejudicii de imagine, atât mie, cât și familiei mele.
• Cea mai gravă acuzație pe care ați putea să mi-o aduceți este eventual aceea că fac parte dintr-o ”rețea” de fotografii, în sensul în care probabil există câteva sute de persoane, unele de care s-ar putea să nici nu îmi amintesc, cu care m-am fotografiat de-a lungul vieții mele.
• Nu îmi îmi petrec tot timpul în cluburi sau la sindrofii cu președintele ori cu Elena Udrea, așa cum susțineți în articol. Sunt o persoană responsabilă, activă și ocupată, astfel că am destul de rar prilejul să mă bucur de timpul meu liber. Ori timpul meu liber ține de viața mea personală, privată, și nu trebuie, ca principiu, să dau socoteală pentru așa ceva.
• Este adevărat că am postat pe profilul meu de Facebook fotografii cu președintele Traian Băsescu și cu alte personalități publice, maxim câțiva dintre aceștia m-ar putea recunoaște ca fiind copilul părinților mei, fără însă să știe vreun amănunt despre notele mele de la facultate sau despre viața mea de zi cu zi. Președintele, de exemplu, s-a fotografiat probabil cu sute de mii de români, eu sunt unu dintre ei.
• Nu am postat însă, pe pagina mea de Facebook, fotografii cu Daniel Trandafirescu și Răzvan Alexe, deci nu mi-am ”etalat prietenii penali pe Facebook”, așa cum afirmați în articolul mai sus menționat. Nu știu care este sursa fotografiilor publicate de luju.ro, preluate de Jurnalul Național.
• În ceea ce îi priveste pe cei doi, nu am avut și nu am niciun fel de relații cu aceștia, nici de afaceri, nici de prietenie, și nici de altă natură, așa cum sugerați în articol. Sunt două persoane pe care le-am întâlnit de câteva ori întâmplător, care nu mi s-au confesat în legătură activitatea lor legală sau infracțională și care singure răspund pentru faptele lor.
• Nu în ultimul rând, pentru a-mi crea o imagine care nu are nimic în comun cu realitatea, încercați să aruncați, absolut nejustificat, și o umbră de îndoială asupra originilor mele. În memoria tatălui meu și spre cinstea mamei mele, pot sa afirm ca părinții mei m-au crescut cu respect față de cei din jurul meu și față de lege.
În situația în care nu veți da curs solicitării mele, înțeleg să mă adresez instanțelor competente pentru a-mi apăra dreptul la imagine și să vă solicit daune-interese.
Atașat vă pun la dispoziție și adresa pe care am trimis-o publicației www.luju.ro, publicație pe care o invocați ca sursă a articolului dumneavoastră.

13 martie 2014

Ioana Kohalmi

×
Subiecte în articol: ioana kohalmi drept la replica