x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Salut acordul referitor la Cadrul Windsor. UE și Marea Britanie rămân aliați strategici

Iohannis: Salut acordul referitor la Cadrul Windsor. UE și Marea Britanie rămân aliați strategici

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   20:45
Iohannis: Salut acordul referitor la Cadrul Windsor. UE și Marea Britanie rămân aliați strategici
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis salută, luni, pe Twitter, acordul referitor la Cadrul Windsor anunțat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Uniunea Europeană și Marea Britanie rămân aliați strategici”.

„Salut anunțul Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referitor la Cadrul Windsor pentru Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord care oferă soluții sustenabile în interesul tuturor comunităților. Uniunea Europeană și Marea Britanie rămân aliați strategici, dedicați să abordeze împreună provocările globale.

Premierul britanic, Rishi Sunak, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au ajuns la un nou acord privind statutul post-Brexit al provinciei britanice Irlanda de Nord, afirmă oficiali de la Londra şi de la Bruxelles.

„S-a ajuns la un acord, a fost definitivat”, a declarat un oficial guvernamental de la Londra, sub protecţia anonimatului, potrivit cotidianului The Guardian. Acordul a fost confirmat de un oficial de la Bruxelles, citat de BBC News.

 

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis