x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, decizie privind exporturile de cereale din Ucraina în România, după întâlnirea cu Zelenski

Iohannis, decizie privind exporturile de cereale din Ucraina în România, după întâlnirea cu Zelenski

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2023   •   21:57
Iohannis, decizie privind exporturile de cereale din Ucraina în România, după întâlnirea cu Zelenski
Sursa foto: Twitter

Președintele Klaus Iohannis a spus că au fost găsite soluții pentru a gestiona exportul de produse agricole din Ucraina în România. Declarația a fost făcută după întâlnirea cu Volodîmîr Zelenski, Ursula von der Leyen și Mariya Gabriel.

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și viceprim-ministrul Republicii Bulgaria, Mariya Gabriel, la New York.

„Am discutat în esență chestiunile legate de tranzitul produselor agricole din Ucraina înspre piețele lumii și felul în care se poate gestiona o problemă care a apărut acum câteva luni de zile și anume exportul acestor produse în statele prin care s-ar face tranzit, adică vânzarea acestor produse în România, în Bulgaria și așa mai departe”, a spus șeful statului.

Acesta a anunțat că România a găsit soluții.

„Noi am găsit soluții, și vreau să subliniez acest lucru, am găsit soluții atât pentru tranzitul produselor agriocole din Ucraina spre piețele mondiale, cât și pentru a gestiona exportul acestor produse spre România. Am găsit deschidere în partea ucraineană, Guvernul României s-a implicat foarte bine și s-au negociat condiționalități, Comisia a venit cu soluții suplimentare. În esență este vorba de un sistem de autorizare a acestor exporturi, care autorizare trebuie să fie agreată și de o parte, și de cealaltă, în acest fel putând să controlăm foarte bine fenomenul și să nu afectăm fermierii din România, care sigur au nemulțumiri legate de aceste produse”, a explicat Iohannis.

El nu a vrut să comenteze abordările altor state în privința exporturilor de cereale din Ucraina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iohannis cereale ucraina zelenski