x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis l-a desemnat pe Ciucă ministru interimar al Apărării

Iohannis l-a desemnat pe Ciucă ministru interimar al Apărării

25 Oct 2022   •   09:00
Iohannis l-a desemnat pe Ciucă ministru interimar al Apărării

Președintele României, Klaus Iohannis, a luat act de demisia lui Vasile Dîncu și l-a desemnat pe premierul Nicolae Ciucă ministru interimar al Apărării.

Președintele a semnat marți următoarele decrete:

- Decret prin care se ia act de demisia domnului Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;
- Decret prin care se desemnează domnul Nicolae-Ionel Ciucă, prim-ministru, ca ministru al Apărării Naționale, interimar.

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, luni, invocând imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. „Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, arată demisia înaintată premierului Nicolae Ciucă.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ținta unor critici din partea prim-ministrului și a președintelui Klaus Iohannis, după o serie de declarații legate de soluționarea conflictului din Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×