x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, mesaj de condoleanțe, după moartea Prințului Philip. „România este alături de Familia Regală și de poporul britanic”

Iohannis, mesaj de condoleanțe, după moartea Prințului Philip. „România este alături de Familia Regală și de poporul britanic”

de Alice Petrescu    |    09 Apr 2021   •   16:13
Iohannis, mesaj de condoleanțe, după moartea Prințului Philip. „România este alături de Familia Regală și de poporul britanic”
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, pe contul de Twitter, un mesaj de condoleanțe Familiei Regale și poporului britanic, după decesul prințului consort Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

 

 

„Am aflat cu mare tristețe despre decesul Alteței Sale Regale, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. România este alături de Familia Regală și de poporul britanic în acest moment de durere, exprimându-ne condoleanțele și încrederea deplină că istoria va onora contribuția Alteței Sale Regale”, este mesajul transmis de președintele României, Klaus Iohannis.

Ducele de Edinburgh, soţul reginei Elizabeth a II-a, a murit la Castelul Windsor, a comunicat familia regală britanică.

„Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor", a comunicat Palatul Buckingham, conform BBC News.

Steagurile au fost coborâte în bernă la toate instituţiile din Marea Britanie în urma anunţului decesului.

Starea de sănătate a prinţului Philip se deteriorase în ultima perioadă şi se retrăsese din viaţa publică în anul 2017.

Prinţul Philip s-a născut pe Insula elenă Corfu pe 10 iunie 1921. Tatăl său a fost prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei, unul dintre fiii regelui George I al Greciei.

×