x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis participă azi, împreună cu ONG-urile, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”

Iohannis participă azi, împreună cu ONG-urile, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2024   •   10:30
Iohannis participă azi, împreună cu ONG-urile, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis participă marți la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele României, Klaus Iohannis, participă marți, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

„Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu. Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde”, se arată într-un comunicat de presă.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România.

„Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iohannis ONG bune practici proiecte pilot