x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ionel Manţog, dus de la penitenciar la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde a fost internat

Ionel Manţog, dus de la penitenciar la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde a fost internat

de Mediafax    |    09 Aug 2012   •   07:26
Ionel Manţog, dus de la penitenciar la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde a fost internat

Fostul lider al PDL Gorj Ionel Mantog, condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul "Stramutatilor de lux", a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu, el fiind adus din penitenciarul din municipiu, unde isi ispaseste pedeapsa.

Directorul unitatii sanitare, Vasile Stanculete, a declarat ca nu poate face public diagnosticul lui Mantog, acesta fiind supus unor investigatii medicale ale caror rezultate vor fi cunoscute in cursul acestei zile.

Ionel Mantog a fost director de resurse umane in fosta Companie Nationala a Lignitului Oltenia, dar si director economic la SNLO, precum si secretar de stat in Ministerul Economiei, pe probleme de minerit. De asemenea, Ionel Mantog a condus filiala Gorj a PDL si a fost consilier judetean in mandatul 2008-2012.

In 9 iulie, Ionel Mantog si fostul director general al SNLO Ion Vulpe au fost condamnati de instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in forma calificata, in dosarul "Stramutatilor de lux", decizia fiind definitiva.

Totodata, instanta suprema a dispus confiscarea de la Mantog a 378.526,5443 lei, iar de la Vulpe a 454.773,8047 lei, sume dobandite din savarsirea infractiunii.

Mantog si Vulpe au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie in 2006. Cei doi au fost acuzati ca ar fi beneficiat de informatii clasificate din interiorul societatii pe care o conduceau pentru a achizitiona din timp terenuri in zonele ce urmau a fi expropriate de compania miniera, in schimbul acestora urmand sa le fie reconstruite vile la marginea municipiului Targu Jiu, in cartierul Primaverii.

La 4 aprilie 2011, Mantog si Vulpe au fost condamnati de Tribunalul Sibiu la un an si opt luni de inchisoare cu suspendare, pentru fals in declaratii. Aceasta sentinta a fost casata in totalitate de instanta suprema, in 4 iulie, cand s-a decis condamnarea lui Mantog la cinci ani de inchisoare si trei ani interzicerea unor drepturi pentru abuz in serviciu in forma calificata.

Totodata, ICCJ l-a condamnat, in decembrie 2009, pe deputatul PDL Cosmin Mihai Popescu, fost secretar de stat MEC, la doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, in legatura cu faptele de coruptie de care era acuzat Ionel Mantog in dosarul "Stramutatilor de lux".

×