x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irinel Popescu: Toţi cei implicaţi în accident ar fi avut şanse de supravieţuire dacă erau descoperiţi mai repede

Irinel Popescu: Toţi cei implicaţi în accident ar fi avut şanse de supravieţuire dacă erau descoperiţi mai repede

21 Ian 2014   •   13:19
Irinel Popescu: Toţi cei implicaţi în accident ar fi avut şanse de supravieţuire dacă erau descoperiţi mai repede

Profesorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Spitalul Fundeni, consideră că persoanele implicate în accidentul aviatic de luni ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire dacă se ajungea mai devreme la locul accidentului.

"Dacă ar fi avut şansa să fie descoperiţi mai repede, probabil că toţi ar fi fost în viaţă. Cred că erau şanse să fie salvaţi dacă se ajungea la ei mai devreme", a spus Irinel Popescu, care a precizat că studenta care se afla în avion nu făcea parte din echipa de prelevare.

Popescu a afirmat că din echipa de prelevare făceau parte medicul Radu Zamfir de la IC Fundeni, medicul Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria", Valentin Calu de la Spitalul "Elias" şi medicul Sorin Ianceu de la Spitalul Oradea.

Referindu-se la momentul accidentului, Irinel Popescu a afirmat că dr. Radu Zamfir i-a transmis foarte şocat, într-o singură frază, că a căzut cu avionul. Popescu a mai spus că din informaţiile sale se pare că cei implicaţi în accidentul aviatic au văzut elicopterul trimis în căutarea lor, dar cei din aparatul de zbor nu i-au putut vedea pe cei de la sol.×