x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ISMB a prezentat rezultatele anchetelor din şcoli: Doi directori au fost demişi, iar la două licee s-au dat avertismente

ISMB a prezentat rezultatele anchetelor din şcoli: Doi directori au fost demişi, iar la două licee s-au dat avertismente

17 Ian 2014   •   15:03
ISMB a prezentat rezultatele anchetelor din şcoli: Doi directori au fost demişi, iar la două licee s-au dat avertismente

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a prezentat concluziile investigaţiilor de la unităţile de învăţământ implicate în scandalurile de corupţie semnalate în presă.

În urma a trei anchete anti-corupţie şi una disciplinară, au fost demişi doi directori. Astfel, directoarea şcolii nr. 172 a fost demisă pentru deficienţă în activitatea managerială.

Și la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, directoarea va fi demisă începând cu 20 ianuarie 2014, pentru deficienta in activitatea mangeriala. Unitatea de învățământ va fi monitorizată permanent, iar inspectorii vor face rapoarte lunare.

La grădinița Scufita Rosie din Sectorul 4 s-a dispus monitorizarea permanentă. La fel şi la liceul "Nicolae Iorga" și la Colegiul "Kiritescu" din Sectorul 1. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISMB, Marian Banu, la alte două licee s-au dat avertismente.

În ultimele zile, după incidentul de la Şcoala nr. 10, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit mai multe sesizări privind colecte de bani în şcoli.

Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitală a decis, în 10 ianuarie, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai şcolii. De asemenea, şcoala a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de Dana Blându, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit în acest fel foloase necuvenite.

Un dosar penal în cazul învăţătoarei Dana Blându este deja înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Dosarul a fost trimise în 8 ianuarie de procurori la Secţia 6 Poliţie, unde anchetatorii care fac cercetări pentru primire de foloase necuvenite.

Ancheta administrativă de la Şcoala nr. 10 şi cea a Parchetului Judecătoriei Sector 2 au început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe YouTube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi învăţătoarea Dana Blându, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

×
Subiecte în articol: anchete scoli spaga profesori coruptie ismb