x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jean Pădureanu vrea în libertate. Avocaţii fostului patron al FC Gloria Bistriţa cer întreruperea executării pedepsei

Jean Pădureanu vrea în libertate. Avocaţii fostului patron al FC Gloria Bistriţa cer întreruperea executării pedepsei

20 Mar 2014   •   13:24
Jean Pădureanu vrea în libertate. Avocaţii fostului patron al FC Gloria Bistriţa cer întreruperea executării pedepsei

Avocaţii fostului patron al FC Gloria Bistriţa Jean Pădureanu cer Tribunalului Bucureşti întreruperea executării pedepsei cu închisoarea, pe motiv că Pădureanu are grave probleme medicale.

Potrivit avocatului Ioan Cazacu, cererea a fost depusă pe 12 martie la Tribunalul Bucureşti, însă până la acest moment nu s-a alocat un număr de dosar sau un termen pentru judecarea cererii.

'Afecţiunea cardiacă este foarte gravă, deoarece inima este susţinută de un pacemaker. Pădureanu are şi o afecţiune neurologică degenerativă gravă, vorbim de Alzheimer. Eu am luat legătura cu medicii de la spitalul Penitenciar Jilava, unde este atent îngrijit, i se face insulină de trei ori pe zi, pentru că este insulinodependent. Dar afecţiunile de care suferă necesită o abordare interdisciplinară, are mai multe categorii de afecţiuni, până acum am enumerat trei chestiuni diferite, ar trebui tratat într-un spital universitar', a afirmat Cazacu, potrivit Agerpres.

El a susţinut că clientul său prezintă o stare de sănătate în depreciere şi cere numai să se constate că starea de sănătate este gravă şi să se ia nişte măsuri.

Avocaţii lui Jean Pădureanu au făcut mai multe cereri de întrerupere a judecării procesului şi în perioada în care dosarul s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, fostul patron al Gloriei Bistriţa lipsind de la mai multe termene.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua - la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar la FC Dinamo - 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al Clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

CAB i-a condamnat pe inculpaţi în funcţie de noul sau vechiul Cod penal, în funcţie de cererile pe care aceştia le-au făcut prin avocaţi la ultimul termen de judecată.

×