x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Joaca unui copil de de 9 ani s-a transformat într-o tragedie

Joaca unui copil de de 9 ani s-a transformat într-o tragedie

de Paul Ciurari    |    29 Aug 2012   •   06:45
Joaca unui copil de de 9 ani s-a transformat într-o tragedie

A ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Suceava, dupa ce a fost electrocutat si a cazut de la inaltime, de pe un vagon cisterna. Baiatul se juca impreuna cu fratele mai mare si alti prieteni pe linia ferata.

Copilul le-a spus parintilor ca se duc la joaca intr-un parc din apropiere. Insa impreuna cu fratele mai mare, de 14 ani si alti cativa prieteni, s-au dus pe liniile de cale ferata,de langa gara Suceava Nord, pentru a se juca langa niste vagoane cisterna. Baiatul de 9 ani s-a urcat pe scara vagonului, iar cand a ajuns sus, intre el si linia de inalta tensiune s-a format un arc electric. Baiatul a fost electrocutat dupa care apoi a cazut de la o inaltime de circa 4 metri. Martorii spun ca s-a auzit o bubuitura puternica si s-a vazut parca un fulger. Micutul era ars complet, iar fratele sau striga dupa ajutor. "Un baiat a venit si a strigat la un ceferist - vino nene ca arde un copil! S-o auzit o bubuitura, pe urma ca o flacara ca si cum ar fulgera. Hainele ii erau arse, el era mai mult gol..."ne-a povestit Mariana Logofatu, o martora a incidentului.

Baiatul a ajuns la Spitalul Judetean Suceava, unde a fost stabilizat. "A ajuns un copil de 9 ani cu arsuri grave de gradul III - IV, pe aproximativ 80% din suprafata corpului. Are afectate si caile respiratorii superioare, motiv pentru care a fost intubat. Prognosticul este rezervat", ne-a declarat dr. Liviu Cirlan, medic sef UPU Suceava. Datorita starii grave a micutului s-a luat decizia ca acesta sa fie transferat la spitalul de arsi Grigore Alexandrescu din Capitala, cu ajutorul unui elicopter SMURD.

×
Subiecte în articol: copil joaca tragedie