x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Johannis: Fondul clasei, strict treaba părinţilor. Nu e necesară intervenţia ministrului Educaţiei sau a premierului

Johannis: Fondul clasei, strict treaba părinţilor. Nu e necesară intervenţia ministrului Educaţiei sau a premierului

16 Ian 2014   •   18:02
Johannis: Fondul clasei, strict treaba părinţilor. Nu e necesară intervenţia ministrului Educaţiei sau a premierului

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, consideră că fondul clasei "este strict treaba părinţilor", nefiind necesară intervenţia ministrului Educaţiei sau a premierului, şi afirmă că, discutându-se despre desfiinţarea acestuia, "nu se merge pe o cale bună".

 Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, care este profesor de fizică şi a deţinut funcţia de inspector şcolar general înainte de a intra în administraţie, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre problema fondului clasei.

"Nu mi s-a părut niciodată că dirigintele sau profesorul trebuie să adune bani sau să-i gestioneze. Este strict treaba părinţilor şi, dacă vor să o facă, atunci nu văd ce treabă are ministrul Educaţiei sau prim-ministrul în chestiunea asta. Pe alocuri, sunt părinţi care vor ei, de la ei putere, să zugrăvească, să cumpere o tablă nouă. Asta mi se pare un lucru bun. Aşa ceva există şi în ţările cu apă caldă şi în ţările cu apă foarte caldă (expresie des folosită de Iohannis prin care a explicat că face referire la ţările cu civilizaţie dezvoltată - n.r.). Există, de multe ori, asociaţii de părinţi care vin cu proiecte destul de mari în sprijinul şcolii, evident, în manieră total transparentă, de bună credinţă şi fără a permite o bănuială că cineva dă cadouri profesorilor", a explicat Johannis.

El a precizat că nu i se pare o idee bună desfiinţarea acestui fond al clasei.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis fondul clasei