x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorii nu mai vorîn BEC

Judecătorii nu mai vorîn BEC

de Violeta Fotache    |    09 Oct 2009   •   00:00

Judecătorii vor modificări legislative în regim de urgenţă pentru a nu mai fi obligaţi să participe la constituirea Birourilor Electorale.



Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis ieri în şedinţa de plen că va cere oficial Birourilor Permanente ale celor două Camere din Parlament să modifice legislaţia în regim de urgenţă astfel încât magistraţii să fie degrevaţi de această activitate extrajudiciară. Plenul a luat problema în discuţie ca urmare a sesizării Tribunalelor Bucureşti şi Braşov.

Potrivit unei adrese transmise CSM, Ministerul Justiţiei a comunicat că propunerea de degrevare a judecătorilor de activităţile specifice procesului electoral este o chestiune care ridică numeroase probleme şi presupune o analiză aprofundată din partea tuturor autorităţilor implicate, dar mai ales din partea societăţii civile.

Dacă ministerul nu vrea să iniţieze un asemenea proiect de lege, CSM se va adresa Parlamentului. CSM a votat ieri pentru degrevarea totală a judecătorilor implicaţi în activitatea Registrului Comerţului. Ministerul propusese CSM două variante de modificare a legii: una care să-i degreveze total, cealaltă doar parţial.

×
Subiecte în articol: observator judecători BEC