x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jumătate din populaţia Galaţiului a rămas fără apă din cauza gerului

Jumătate din populaţia Galaţiului a rămas fără apă din cauza gerului

de Mediafax    |    30 Ian 2012   •   10:40
Jumătate din populaţia Galaţiului a rămas fără apă din cauza gerului

Jumatate din populatia orasului Galati a ramas fara apa, de noaptea trecuta, dupa ce pompele cu care se capteaza apa din Dunare au fost acoperite de gheata.

"Debitul scazut al Dunarii si temperaturile extrem de reduse din ultimele zile au condus la producerea de zai pe cursul fluviului, fapt care a a generat blocarea Prizei Dunare (n.r. - locul in care se afla pompele de captare a apei din Dunare) si diminuarea debitului de apa bruta furnizat de Arcelor Mittal catre societatea noastra. Prin urmare, Uzina de Apa nr. 2 functioneaza in regim de avarie, iar in cartierele Micro 16, 17, 18, 19, 20 si 21, Tiglina l si ll, Mazepa l si ll, Centru si Port a fost sistata alimentarea cu apa potabila si cu apa calda de consum", au anuntat reprezentantii societatii Apa Canal.

Reprezentatii Arcelor Mittal Galati, societatea care exploateaza pompele, au anuntat ca s-a intervenit de dimineata cu un remorcher a carui elice este actionata permanent, astfel incat sa nu se mai poata forma gheata, iar in zona a fost adusa si o barja pentru a se crea un fel de baraj care sa nu mai permita zaiurilor sa ajunga la pompe.

Conform surselor citate, la ora transmiterii acestei stiri situatia fusese remediata, iar toate cele patru pompe de captare a apei functioneaza normal, insa pana la reluarea alimentarii cu apa rece si calda va mai dura cateva ore.

Conducerea societatii Apa Canal a dat asigurari ca reluarea furnizarii apei potabile in conditii normale se va face luni, intre orele 15.00-16.00, iar alimentarea cu apa calda menajera va fi reluata pana la ora 18.00.

×