x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Justiţia austriacă, în defavoarea unei mame românce

Justiţia austriacă, în defavoarea unei mame românce

de Diana Scarlat    |    02 Aug 2009   •   00:00
Justiţia austriacă, în defavoarea unei mame românce

Fostul topmodel, Nelly Năstase, spune că poate pierde custodia fiului său din cauză că este româncă. Justiţia austriacă încredinţează copilul tatălui, cu toate că micuţul a fost crescut de mamă şi de părinţii acesteia. Mama a fost găsită vinovată de "prea multă grijă”.



O căsnicie eşuată, un copil împărţit ca la piaţă. O mamă care şi-ar putea pierde fiul în favoarea unui tată  ambiţios. Este unul dintre numeroasele cazuri în care o femeie româncă trece prin iad în tribunalele din străinătate, cu mici şanse de a-şi putea apăra cauza în faţa judecătorilor din Austria.

"Judecătorii nici n-au vrut să-mi asculte punctual de vedere. Au luat în considerare numai o expertiză din care reiese că eu sunt o mamă care are "prea multă grijă de copilul ei", deci micuţul MG trebuie să fie încredinţat tatălui. Eu, pentru că sunt româncă, nu am avut nici un cuvânt de spus. Copilul a crescut cu mine şi cu părinţii mei, nu vorbeşte limba germană şi nu s-ar putea obişnui în condiţiile de acolo, dar instanţa a considerat că este mai bine pentru el să fie trimis într-un sat de lângă Viena, la bunicii din partea talălui, pe care nici nu-l cunoaşte prea bine, asta doar ca să nu-l lase în custodia mea", spune Nelly Năstase.

Modelul mai spune că fostul său soţ, omul de afaceri de origine austriaca Michael Mulner, a cerut custodia copilului doar din nevoia de răzbunare, nu din dragoste pentru micuţ sau pentru a-l educa mai bine. "El nu are timp să stea cu băiatul nostrum, pentru că trebuie să muncească mult. Nu la binele copilului s-a gândit atunci când a început această luptă, ci la răul pe care mi-l poate face mie. Cum poate o instantţă să încredinţeze un copil de cinci ani unui om care preferă să facă rău unei femei care este şi mama copilului său, în defavoarea mamei care l-a crescut încă de la naştere?", se întreabă Nelly.

LUPTA CU SISTEMUL. Fostul model nu vrea să renunţe la copil şi spune că va face tot ce va putea pentru a schimba lucrurile. Vineri a adunat în parcul Grădina Icoanei, din Bucureşti, mai multe românce care au trecut prin aceleaşi chinuri legate de justiţia din alte state care le-a furat copiii, iar săptămâna aceasta, Nelly Năstase va mai organiza un miting în Capitală pentru a-şi susţine cauza şi pentru a le ajuta pe toate mamele nedreptăţite de instanţele judecăătoreşti. Toţi cei discriminaţi de tribunalele străine sunt invitaţi să semneze o petiţie pentru soluţionarea cazurilor de acelaşi fel cu intervenţia preşedinţiei şi a Parlamentului României.

×
Subiecte în articol: observator copil custodia