x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kiseleff / Semafoare proaspete

Kiseleff / Semafoare proaspete

de Mara Raducanu    |    03 Feb 2009   •   00:00

După ce sâmbătă s-au produs trei evenimente rutiere grave, în care au fost ucise trei persoane chiar pe trecerea de pietoni, câteva semafoare au fost instalate pe B-dul Kiseleff din Bucureşti.



Acestea au intrat în funcţiune chiar de ieri, începând cu ora 12:00. Potrivit Poliţiei Capitalei, semaforul de la intersecţia Bulevardul Kiseleff cu Strada Docenţilor asigură trecerea autovehiculelor şi a pietonilor, iar cel de la intersecţia Bulevardul Kiseleff cu Strada Monetăriei – numai traversarea pietonilor, care pot comada schimbarea culorii semaforului prin apăsarea unui buton.

"PUNTEA SUSPINELOR"
Pe trecerile de pietoni de pe B-dul Kiseleff au murit în ultimul timp multe persoane, lucru ce se pare că a sensibilizat într-un târziu autorităţile în drept, prin montarea unor semafoare noi. Anul trecut, Tatiana Duplei,  o studentă din Repu­blica Moldova, şi-a pierdut viaţa pe aceeaşi trecere de pietoni, spulberată pur şi simplu de maşina afaceristei Anamaria Ştraus.

Iată că sâmbătă situaţia s-a repetat. Laura Buiac, de 22 de ani, tot studentă,  din Călăraşi  a fost ucisă de un autoturism al corpului diplomatic austriac. Fata a fost lovită de o maşină a Ambasadei Austriei, o Skoda Octavia care venea dinspre Piaţa Presei Libere. Aruncată 20 de metri, aceasta a murit pe loc. În acest caz, cetăţeanul austriac nu va putea fi audiat, autorităţile române fiind obligate să formuleze o cerere de transfer de procedură în Austria înainte de a fi sesizată instanţa de judecată. Pentru moment, toate  faptele au fost adunate de poliţie, iar dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator