x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi: Anchetăm în funcţie de faptele care ne atrag competenţa şi nu de apartenenţa la un partid

Kovesi: Anchetăm în funcţie de faptele care ne atrag competenţa şi nu de apartenenţa la un partid

08 Apr 2014   •   12:47
Kovesi: Anchetăm în funcţie de faptele care ne atrag competenţa şi nu de apartenenţa la un partid

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, că DNA anchetează dosare în funcţie de faptele penale care atrag competenţa acestei structuri şi nu în funcţie de anumite calităţi sau de apartenenţa la un partid politic.

'DNA soluţionează dosarele cu care este învestită ca urmare a unor sesizări, ca urmare a unor plângeri din partea unor persoane fizice. Nu anchetăm persoane după apartenenţa la un partid politic sau nu. Calitatea într-o funcţie publică atrage competenţa DNA potrivit legii, iar dacă acea persoană (...) are şi calitatea într-un partid acest lucru pentru noi nu este relevant', a spus Kovesi.

Ea a explicat că această competenţă este atrasă de calitatea de funcţionar public sau de fapta pe care o comite.

Kovesi a refuzat să comenteze declaraţiile premierului Ponta privind anchetarea unor lideri PSD.

'Nu comentez această declaraţie. Pot să vă spun că dosarele DNA sunt deschise ca urmare a sesizărilor pe care le primim de la instituţii publice, ca urmare a unor denunţuri pe care persoanele fizice le fac sau ca urmare a unor sesizări din oficiu. În momentul în care suntem învestiţi să investigăm anumite fapte sau anumite persoane dosarele îşi urmează cursul', a explicat procurorul-şef.

Întrebată despre informaţiile apărute în presă privind motivarea de la arestarea lui Adrian Duicu potrivit cărora şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, urma să fie propus şef în MAI la solicitarea preşedintelui CJ direct într-o discuţie cu premierul Ponta, Kovesi a precizat că nu poate să comenteze deoarece este posibil ca anumite situaţii să facă parte din acte sau fapte care sunt investigate.

'Nu pot să comentez aceste informaţii mai ales că este posibil ca anumite situaţii care apar în presă să facă parte din acte sau fapte care sunt investigate în cadrul unui dosar penal. Pot să vă spun că procurorul de caz va lămuri dosarul sub toate aspectele, va administra probele care sunt considerate necesare şi este decizia procurorului de caz ce persoane vor fi chemate la audiere şi în ce calitate', a spus şeful DNA.

Despre sesizările Corpului de control al premierului, ea a spus că în parte s-a început urmărirea penală, nu s-a dispus neînceperea urmăririi penale sau clasare, dosarele fiind în lucru.

×