x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kumm, cea mai bună trupă rock a anului

Kumm, cea mai bună trupă rock a anului

11 Mar 2009   •   00:00
Kumm, cea mai bună trupă rock a anului

Trupa Kumm a fost aleasă drept cea mai bună trupă rock pe anul 2008 de către revista "Actualitatea Muzicală", revistă editată de Uniuniea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Trupa va primi premiul, joi, în cadrul unei ceremonii care va începe la orele 11.00, în Aula Palatului Cantacuzino (Muzeul "George Enescu").



"Am avut mai multe trupe nominalizate la secţiunea rock anul acesta, dar am decis să acordăm acest premiu trupei Kumm pentru îndrăzneală şi profesionalismul lor", a declarat Florin Silviu Ursulescu, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, citat de Agerpres. Kumm ("nisip", în limba tătară) îi are în componenţă pe vocalistul Cătălin Mocan, Mihai Iordache - la saxofon, Eugen Nuţescu - la chitară şi muzicuţă, Kovacs Andras - la keyboards, Uţu Pascu - la bas şi Csergo Dominic - la tobe.

Stilul Kumm a evoluat de la rock cu accente de progresiv la un rock alternativ, incluzând sonorităţi diverse şi stiluri diferite. Trecerile de la o etapă la alta au fost generate atât de schimbări în cadrul formaţiei, cât şi de evoluţia naturală, bazată pe experienţa spectacolului şi a dialogului cu publicul.

În cei zece ani de existenţă, trupa a susţinut peste 400 de concerte, în România, Germania, Ungaria şi Italia şi a lansat 50 de albume, semnând peste 100 de piese. Formaţia Kumm a câştigat câteva festivaluri în Italia şi Ungaria, obţinând, de exemplu, premiul pentru cel mai bun cântec rock la Festivalul "Gondola d"Oro" din Veneţia, în 2004. Totodată, Kumm este apreciată de criticii muzicali ca fiind ""trupa care poate umple toate spaţiile sonore". Recunoaşterea internaţională a formaţiei a venit după ce ultimele sale două albume, "Angels and Clowns", din 2004, şi "Different Parties", 2006, au fost scoase la casa de discuri italiană Cramps/Macondo Records. Printre formaţiile celebre cu care trupa Kumm a împărţit scena se numără Kasabian şi Asian Dub Foundation.

×
Subiecte în articol: romania kumm