x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Iaşi peste o sută de angajaţi ai Poştei au protestat faţă de anunţatele concedieri

La Iaşi peste o sută de angajaţi ai Poştei au protestat faţă de anunţatele concedieri

de Mediafax    |    13 Aug 2012   •   14:55
La Iaşi peste o sută de angajaţi ai Poştei au protestat faţă de anunţatele concedieri

Peste o suta de angajati ai Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, filiala Iasi, au protestat, luni, in fata Prefecturii, reclamand reducerea unor drepturi salariale, precum si anuntatele concedieri din cadrul Postei Romane, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Angajatii Postei iesene s-au adunat, luni, in jurul orei 14.00, in fata cladirii Prefecturii judetului Iasi, fiind dotati cu pancarte si fluiere.
Participantii la protest au scandat, printre altele, "Hotii, Hotii","Vrem sa muncim","De ce sa platim noi ce furati voi!" si "Vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem tot ca prostii!".
Sindicalistii s-au aratat nemultumiti de masurile preconizate pentru eficientizarea Postei, ei afirmand ca "prin reduceri salariale si disponibilizari se doreste vinderea la un pret cat mai scazut a companiei".
Totodata, angajatii din cadrul Postei au invocat reducerea cu 50 la suta a primei de vacanta si a tichetelor de masa, dar si taierea sporului de fidelitate si al celui pentru cumul de functii.
"Acuzam lipsa unui dialog social si suntem ingrijorati de anuntatele concedieri. Conditiile de munca sunt sub orice critica, iar angajatii nostri au ajuns sa vina cu consumabilele de acasa", a declarat liderul sindical al lucratorilor postali ieseni, Elena Barlescu.
Ea a mai spus ca, de trei ani, Posta este intr-o reorganizare continua, fara nicio finalitate, iar costurile acestui proces sunt imense.
Protestul a durat o ora si s-a incheiat fara incidente.
Si la Vaslui peste 150 de angajati ai Oficiului Judetean de Posta Vaslui au participat, luni dupa-amiaza, la un miting de protest organizat in Piata Civica din municipiu, principala nemultumire fiind legata de intentia Companiei de Posta de a face disponibilizari importante in randul angajatilor.

×
Subiecte în articol: disponibilizari postasi