x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Leopardul & selfie-ul

Leopardul & selfie-ul

de Luiza Moldovan    |    11 Iun 2014   •   15:06

Îmi plac grasele îmbrăcate în leopard. Au ceva pisicesc în ele, graţia specifică felinelor. Miau. Parcă le şi vezi sărind drept în vârful copacului, uşor, fără multe mişcări. Îmi plac şi selfie-urile atent studiate. Odată l-am văzut chiar pe unu’, în direct, cum ar veni, la fântânile de la Unirea, cum îşi făcea un selfie cu apa-n spate. Romantic, nu? Şi-a studiat foarte atent moaca înainte s-apese pe butonel şi, pentru că n-a fost mulţumit, şi-a mai studiat o dată moaca şi a doua oară a fost mulţumit. E mişto asta cu selfie-ul. La fel ca şi cu grasele îmbrăcate în straie de felină. Cred că trebuie să fii foarte relaxat la minte, să ai toţi boii acasă, să n-ai stresuri şi nici teamă de ridicol. Pe mine, de pildă, teama de ridicol mă împiedică să ies din casă sau să răspund la telefon. Cred că am nevoie de consiliere psihologică. O singură dată mi-am făcut un selfie şi m-am speriat de ce am văzut, aşa c-am renunţat.

Dacă aş avea vreun Photoshop în calculator, cred că mi-ar fi mai uşor să mă uit la mine. Nu mi-am mai făcut o poză de ani buni de zile. O doamnă mi-a zis în tren că păstrează poza de la nuntă, cu fostul soţ, pe noptieră, chiar dacă au divorţat. Mi se pare colosal, mi se pare transcendental de-a dreptul, pentru că n-aş avea niciodată asemenea mărime de suflet. Cum adică să te uiţi la poza cu unul de care te-ai despărţit, să te uiţi la ea în fiecare dimineaţă şi să te bucuri? E foarte, dar foarte tare!

Bine, ok, poate că nu-mi fac un selfie pentru că sunt urâtă. Dar alţi urâţi de ce-şi fac selfie-uri? Vedeţi? Despre asta vorbesc: despre această lipsă a simţului ridicolului care, până la urmă, mi se pare terapeutică, mi se pare că e sănătoasă. Un selfie făcut, de exemplu, de fete, mi se pare mai simpatic decât un selfie făcut de un băiat. Sau, şi mai rău, de mai mulţi. Nu mă-ntrebaţi de ce, habar n-am răspunsul. Poate pentru că există o dimensiune de cochetărie tipic feminină, care îl emasculează pe orice tip care-şi mai şi studiază moaca înainte să apese pe buton. Poate pentru asta. Iar, dacă vă gândiţi la selfie-ul făcut de Udrea cu EBA, ăsta n-a avut nimic simpatic în el, asta doar pentru simplul fapt că personajele nu sunt câtuşi de puţin simpatice.
Dar premiul, premiul cel mare pentru personajele totalmente lipsite de orice simţ al ridicolului, premiul pentru sănătate mintală în stare perfectă merge la cele două turiste britanice pe care le-am văzut ieri în Sibiu, nişte enormităţi, una dintre ele îmbrăcată în leopard, făcându-şi un selfie în Piaţa Mare. E totalitatea totalităţii. Mai mult de atât nu ştiu dacă se mai poate. O să revin pe tema asta.

×