x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lider maghiar, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ la Budapesta: "România este Statul Islamic al Uniunii Europene!"

Lider maghiar, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ la Budapesta: "România este Statul Islamic al Uniunii Europene!"

11 Mar 2015   •   12:32
Lider maghiar, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ la Budapesta: "România este Statul Islamic al Uniunii Europene!"
Sursa foto: nava.hu

Câteva sute de persoane au participat ieri la un miting în Piața Eroilor din Budapesta în memoria unor martiri secui executați pe 10 martie 1854. Protestatarii au adoptat o petiție în care îi cer premierului român Victor Ponta să înceapă negocieri cu privire la statutul administrativ al Ținutului Secuiesc, liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc, Arpad Gyorgy-Mozes, afirmând că ''România este Statul Islamic al Uniunii Europene a secolului XXI''.

Cele 500 de persoane au protestat și față de interdicția impusă de primarul orașului Târgu Mureș de a organiza un eveniment similar celui din capitala ungară, relatează MTI, citată de Agerpres. Mozes a declarat în timpul demonstrației că secuilor din România le este interzisă libertatea de exprimare și a insistat că autoritățile române au în vedere distrugerea patrimoniului arhitectonic al secuilor.

''România este Statul Islamic al Uniunii Europene a secolului XXI'', a afirmat Arpad Gyorgy-Mozes.

Liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc a mai spus că autoritățile române ''decapitează'' săptămânal drepturi democratice precum libertatea de exprimare și de întrunire sau cel de identitate națională.

×