x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liderul Gărzii Secuieşti solicită dreptul de a afirma în public: „Ţara Secuiască nu este România”!

Liderul Gărzii Secuieşti solicită dreptul de a afirma în public: „Ţara Secuiască nu este România”!

14 Feb 2011   •   13:14
Liderul Gărzii Secuieşti solicită dreptul de a afirma în public: „Ţara Secuiască nu este România”!

151886-gina-stefan-agerpres-4507605.jpgCsibi Barna, unul dintre principali pioni ai unei organizaţii extremiste, denumită pompos Asociaţia de Cultură şi Tradiţii Garda Secuiască, a adresat Tribunalului Bucureşti o cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) la sfârşitul lunii ianuarie a.c. Csibi Barna solicită instanţei să dispună anularea Hotărârii 419/15.12.2010 pronunţată de CNCD, exonerarea de la plata amenzii de 600 de lei, să oblige CNCD să-i plătească cheltuielile de judecată şi nu în ultimul rând, să i se recunoscă “dreptul de a afirma, şi în public, textul în maghiară, Székelyföld nem Románia! (în traducere română Ţara Secuiască nu este România)”. Csibi Barna îşi argumentează inepţia pe faptul că însuşi preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, în martie 2010, la Topliţa, că Ţinutul Secuiesc nu este România.

“Ruşine să-ţi fie, iar ai cumpărat de la evrei!”

Pentru că acţiunile antiromâneşti ale lui Barna s-au înmulţit, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a sesizat CNCD, cu privire la faptul că Csibi Barna a perturbat mai multe manifestări publice prin acţiuni de propagandă naţionalist - şovină pentru instigare la ură rasială şi naţională. În susţinerile sale, Jandarmeria Harghita arată că în data de 19. 10. 2010, la meciul de baschet masculin dintre echipele C.S.Perla Harghitei Miercurea Ciuc şi C.S. Elba Timişoara, pe timpul intonării imnului de stat al României, Csibi Barna a afişat un banner în culorile portocaliu şi negru, cu inscripţia “Székelyföld nem Románia!” (Ţinutul Secuiesc nu este România). O altă ispravă reţinută şi incriminată de jandarmii ciucani se referă la faptul că “la data de 06.04.2010, Csibi Barna, însoţit de încă două persoane au amplasat, în faţa supermarketului Kaufland din Miercurea Ciuc, o pancardă pe care era scris în limba naghiară “Ruşine să-ţi fie, iar ai cumpărat de la evrei! (Szégyelld magad, már megint zsidónál vásároltál!) lângă care s-au şi fotografiat”. Potrivit documentului IJJ Harghita, afişul postat pe pancardă era identic celui care a fost folosit în Ungaria, în anul 1944, împotriva evreilor. În acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita a început urmărirea penală împotriva lui Csibi Barna şi a celorlalte două persoane pentru comiterea infracţiunilor de instigare la discriminare şi constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

“Dl. Băsescu, paşaportul vă rog!”

Conform sesizării IJJ Harghita, în data de 24.07.2010, în timpul dezbaterilor de la Universitatea de Vară “Tuşvanyos” - ediţia XXI, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, Csibi Barna a îmbrăcat un tricou alb, imprimat cu harta României fără Transilvania şi Banat şi a afişat o pancardă cu textul “Dl. Băsescu, paşaportul vă rog!” Un alt fapt semnalat de IJJ Harghita este apariţia a 6 persoane cu cagule şi baticuri cu însemnele arpadiene  la marşul de protest al romilor din data de 30.07.2010, organizat de Asociaţia Romilor Amare Rromentza, Asociaţia Roma Acces, Asociaţia Şanse Egale şi Romani Criss în Miercurea Ciuc. “ (...) şi-au făcut apariţia la circa 20 de metri de coloană, afişând mesaje rasiste la adresa romilor iar pe la portavoce era difuzată o melodie ţigănească. Pe cele 4 pancarde (carToane A3) se distingea următorul text: <ător minoritar de la tarabă - ţigan împuţit>> (traducere aproximativă)”. În adresă IJJ se susţine că în urma măsurii de legitimare s-a dovedit că una dintre cele 6 persoane se numea Csibi Barna.

CNCD îl protejează pe faţă pe Barna

În urma sesizării, Csibi Barna s-a ales cu o amendă de 600 RON, pentru afişarea pancardei cu textul “Székelyföld nem Románia!” şi cu, atenţie!, un avertisment în ceea ce priveşte amplasarea în faţa supermarketului Kaufland din Miercurea Ciuc a unei pancarde cu textul “Ruşine să-ţi fie, iar ai cumpărat de la evrei!”. În ceea ce priveşte afişarea pancardei cu textul “Dl. Băsescu, paşaportul vă rog!”, Colegiul director al CNCD a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile de discriminare şi a admis excepţia de tardivitate şi cu privire la afişarea mesajelor rasiste la adresa romilor.

În mod normal ar trebui să ne mire cum pentru multitudinea şi gravitatea unor asemenea fapte, ba mai mult Csibi Barna este şi recidivist la CNCD, primeşti doar minimul unei amărâte de amenzi. Însă, dacă afli că preşedintele CNCD se numeşte Csaba Astalos şi este promovat şi susţinut de UDMR realizezi de ce Csibi Barna a fost amendat cu doar 600 de RON, în condiţiile în care discriminarea care vizează un grup de persoane sau o comunitate se poate sancţiona chiar şi cu 8.000 lei!

Şi uite aşa, contra şase milioane de lei vechi, poţi timp de un an de zile să ieşi şi să înjuri orice naţie: români, evrei, ţigani...

Rămâne de văzut, însă, până când vom fi nevoiţi să suportăm aceste mizerii iredentisto - revizioniste maghiare! Rămâne de văzut când îşi vor face cu adevărat datoria autorităţile statului român, asta în cazul în care mai există şi funcţionează în Harghita şi Covasna, şi când îi vor “ascunde”, legal, pe aceşti infractori sau să fie sancţionaţi drastic, cu zeci mii de lei, pentru a le pieri poftele revizioniste. Nu de alta, dar, astfel de amenzi modice, sunt simple frecţii la piciorul de lemn!

×
Subiecte în articol: Tinutul Secuiesc