x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

de Catalina Iancu    |    11 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Amintire de la maimutica

Pe langa pozele cu maimuta, puteti primi gratis o muscatura. Durerea este inclusa in pret. Si va mai costa un drum pana la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, pentru a face vaccinul antirabic.

VREMEA
  • Aer min.26max.28°C
  • Apa marii 20°... 22°C

    MAINE (vineri) Cerul va fi schimbator, favorabil averselor. Vantul va sufla moderat.
  • Maxime: 25... 27°C.
  • Minime: 16... 18°C.
  • Apa marii: 20... 22°C.

    POIMAINE (sambata) Cerul se va innora seara, cand vor cadea averse, iar vantul va sufla mai tare.
  • Maxime: 26... 28°C.
  • Minime: 18... 20°C.
  • Apa marii: 20... 23°C.
  • MAMAIA
    Paradisul infractorilor s-a mutat pe Litoral. Nu va incredeti in oricine, fiindca s-ar putea sa pierdeti celulare, portofele, bijuterii sau alte obiecte. Iata un exemplu: doua tinere din Ploiesti sunt anchetate dupa ce au fost prinse furand. Alina S. si Laura D. au jefuit casuta unui turist. Bunurile au fost recuperate in intregime, iar hoatele sunt cercetate in stare de libertate.

    CONSTANTA
    Politistii de frontiera constanteni au fost dotati cu echipamente de interventie noi, respectiv ATV-uri, prin grija Ministerului Administratiei si Internelor. Acesta a achizitionat mai multe astfel de vehicule asemanatoare motocicletelor, numai ca pe patru roti, cu bani din fonduri PHARE. Directia Politiei de Frontiera Constanta are in competenta o zona de granita frecvent tranzitata de persoane care vin din Orient si a fost dotata, in consecinta, cu 14 ATV-uri. Vehiculele au inclusiv girofaruri si pot atinge cu usurinta viteza de 100 de kilometri pe ora, chiar si pe un teren cu denivelari mari. ATV-urile vor putea fi utilizate incepand din aceasta luna.

    NEPTUN
    Daca va place sa faceti poze cu fotografii care plimba animale in lesa pe malul marii, va puteti intoarce acasa cu o amintire. Neplacuta. Mai precis, cu o muscatura. Pe brat, pe picior sau unde-i vine mai la indemana maimutei sa-si infiga coltii. Pana acum, trei turisti au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase Constanta, dupa ce au fost muscati de o maimuta din Mamaia, care cica si-ar fi mutat sediul in Neptun. Bineinteles ca animalul nu umbla singur pe plaja, ci are si un stapan care il pune la munca. Pe cine sa se razbune si biata maimutica? Isi varsa nervii pe turistii care vor sa se pozeze cu ea si le sare la beregata. Toti pacientii au fost vaccinati si se afla in afara oricarui pericol.

    SATURN
    Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Constanta au facut un popas in campingul "Popas Saturn". In casutele pentru turisti, angajatii OPC au gasit pereti mucegaiti, prosoape murdare si lenjerii uzate, geamuri crapate, iar apa calda lipsea cu desavarsire. Prizele si instalatiile electrice erau neizolate. Inclusiv cele aflate in zona dusurilor. Catalin Teodorescu, seful echipei OPC, a spus ca ar trebui pus un panou mare la poarta, iar turistii care se incumeta sa vina aici sa fie anuntati ca au nimerit intr-o tabara de supravietuire, nu intr-un loc unde sa-si petreaca vacanta! Urmeaza ca inspectorii sa le arda patronilor o amenda care poate ajunge pana la 10.000 de lei noi, sa traga obloanele casutelor care prezinta deficiente si au mizeria pana-n grinda. Cine-i ultimul sa stinga si lumina!

    CUM NE MAI DISTRAM
    COSTINESTI. Tot Litoralul e plin de fete dragute. Care mai de care mai machiate, mai rujate si mai motate. Printre atatea frumuseti mioritice, s-a gasit si un organizator care sa le adune pe toate si sa le "expuna" pe un podium. Astazi, 11 august, la Teatrul de Vara, se va desfasura concursul Miss Costinesti. In general, tinerele vin la mare sa faca plaja, nu sa treaca prin emotiile unei competitii, fie ea si de Miss. Dar, in cele mai multe dintre cazuri, baietii isi iau pe sus iubita, sau pe cea mai frumoasa fata din gasca, si-o urca pe scena.

    JUPITER. Cum ne mai distram? Putem sa ne plimbam. Pe mare, pan’ la mare departare. Cu 30.000 de lei vechi, pentru copii, si 50.000 de lei (tot vechi) pentru adulti, va puteti imbarca pe vaporase cu nume de vedete - Andreea, Elena, Maria - si sa strabateti valurile fara teama. Caci barcutele dotate cu stegulete si cu un capitan de vas sunt mult mai sigure decat lebada, banana sau ski-jet-ul.

    MAMAIA. In fiecare zi, la intrarea in Mamaia, la cativa metri dupa bariere, canta, chiar in strada, peruanii de la Mezza. O trupa fara frontiere, formata din patru baieti veseli, care s-au stabilit de cativa ani in Romania si care, vara de vara, isi instaleaza tabara pe Litoralul nostru. Un adevarat spectacol in aer liber, cu solisti-instrumentisti care aduc muzica Anzilor pe malul Marii Negre. Pe langa expozitia de CD-uri, mai puteti cumpara de la cantareti obiecte specifice din tara lor de origine, pe care le au expuse pe langa ciudatele lor instrumente muzicale.

    SATURN. Astazi, caravana Proconsul-ilor ajunge in statiunea Saturn. Incepand cu ora 21:00, sunteti invitati sa urmariti un spectacol incendiar sustinut de Bodo & Co. Pe tinerele admiratoare nici nu le intereseaza ca-i si Ioana Basescu alaturi de sotul ei. Atat inainte de-a intra pe scena, cat si dupa, Bodo e asaltat de fani. Concertul trupei amintite va avea loc, in aceasta seara, la Gradina Cupidon Saturn.
    ×
    Subiecte în articol: observator