x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Litoralul pentru toţi” începe la 2 septembrie

“Litoralul pentru toţi” începe la 2 septembrie

31 Aug 2018   •   18:45
“Litoralul pentru toţi” începe la 2 septembrie

Programul “Litoralul pentru toţi” începe la 2 septembrie, cu preţuri începând de la 150 lei, iar biletele se pot cumpăra şi cu vouchere de vacanţă. Peste 50 de hoteluri s-au înscris în program, în timp ce altele, susţine FPTR, au refuzat rezervările în septembrie din cauza lipsei de personal.

Programul „Litoralul pentru toţi”, prin care turiştii beneficiază de cazare la mare plătind între 150 şi 600 de lei pentru o săptămână, va fi relansat de luni, 2 septembrie, fiind disponibile aproximativ 12.000 de locuri.

Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, programul social este destinat turiştilor care îşi doresc o vacanţă la malul mării la sfârşitul sezonului, pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie şi august.

„Tarifele practicate în programul special Litoralul pentru toţi sunt mai mici cu până la 70 la sută faţă de cele din vârf de sezon”, arată reprezentanţii FPTR într-un comunicat de presă.

Lansat în urmă cu 16 ani, „Litoralul pentru toţi” este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

„Pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife ale ediţiei de primăvară 2017, nemodificate în ultimii şase ani, deşi costurile utilităţilor au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60 la sută, iar în unele cazuri, chiar s-au dublat. Începând cu această ediţie, biletele pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, spun sursele citate.

Reprezentanţii FPTR mai spun că, deşi turismul din România şi, în special, hotelurile de pe litoral, se confruntă anul acesta cu o criză a forţei de muncă „fără precedent”, multe unităţi de cazare refuzând rezervări în luna septembrie din cauza lipsei de personal, mai multe zeci de hoteluri s-au înscris, totuşi, în program.

„Cu toate acestea, până în prezent s-au înscris în program 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor sau direct de către hotel, tariful fiind acelaşi, în funcţie de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 12.000 de locuri sunt pregătite pentru turiştii care doresc să beneficieze de vacanţe cu tarife reduse”, se precizează în comunicatul federaţiei.

FPTR reprezintă angajatori a peste 33.000 de salariaţi, membrii FPTR având o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.

Perioada de desfăşurare a programului social „Litoralul pentru toţi” în ediţia de toamnă este între 2 şi 30 septembrie, iar hotelurile disponibile sunt în staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Sud, Cap Aurora, Venus, Saturn, Neptun, Olimp şi Jupiter.

×
Subiecte în articol: litoralul pentru toti