x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Loc de casă în curbă, pe E 81

Loc de casă în curbă, pe E 81

de Andreea Căprescu    |    20 Iul 2010   •   00:00
Loc de casă în curbă, pe E 81
Sursa foto: Andreea Căprescu/

Ilie Niţu, un localnic din comuna vâlceană Racoviţa, a primit în folosinţă gratuită, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, 500 de metri pătraţi în punctul Tuţuleşti pentru a-şi face o casă. Atunci, zece din 11 consilieri au votat pentru, iar unul s-a abţinut. Situaţia ar părea una normală dacă suprafaţa primită de la Primărie nu ar fi aproape în mijlocul unei curbe periculoase de pe Valea Oltului, respectiv, E 81.

"Este un om necăjit, ştiţi cum e cu tinerii... I-am dat teren acolo pentru că nu aveam unde în altă parte. L-a obţinut în baza unei legi, nu e nimic ilegal", explică Sonia Iliescu, primăriţa din Racoviţa. Cât despre faptul că proprietarul a distrus parapetul de protecţie de pe marginea şoselei pentru a-şi face cale de acces, viceprimarul n-are prea multe de comentat. "Noi i-am spus să sisteze toate lucrările până intră în legalitate. Dar nu e adevărat că ridicarea unei case pe acel loc prezintă un pericol pentru circulaţie. E destul de distanţată, e un teren intravilan al comunei. Cu parapeţii... trebuia să intre şi el pe undeva, nu?", a răspuns Ioan Fîşcă, viceprimarul din Racoviţa. Singura instituţie care s-a sesizat în această situaţie a fost Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, care a trimis Primăriei trei somaţii pentru sistarea lucrărilor.

"Omul a turnat temelia în vârful curbei, deşi aceasta este una periculoasă şi se pot produce accidente, întrucât vizibilitatea e redusă. Proprietarul trebuia să solicite aviz de la noi şi de la Poliţia Rutieră. Parapetul respectiv îl voi imputa eu proprietarului. Probabil că nimeni nu îi va da autorizaţie în acel punct, pentru că este o zonă cu probleme", a declarat Eugen Mănescu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Secţia Drumuri Naţionale Rm. Vâlcea. După ce Jurnalul Naţional s-a interesat de acest caz, conducerea Primăriei a emis o adresă către instituţia sus amintită, în care aruncă vina pe bietul cetăţean că şi-a ridicat casă, după ce primăria i-a dat teren pentru asta: "În apropierea DN 7 (E 81) la km. 218+800 se execută o construcţie neautorizată de numitul NIŢU I. ILIE din comuna Racoviţa, sat Ţuţuleşti, pe un teren atribuit de Primăria com. Racoviţa, jud. Vâlcea, în baza Legii nr. 15/2003 (...) Cetăţeanul respectiv a amenajat terenul atribuit de Primărie, permiţându-şi să toarne şi temelia, încălcând prin aceasta prevederile Legii nr. 50/1991", se arată în documentul oficial. De câteva zile, lucrările au fost sistate.

×
Subiecte în articol: observator