x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locuitorii cartierului de locuinţe sociale "Henri Coandă", protest la Constanţa împotriva reţinerii lui Radu Mazăre

Locuitorii cartierului de locuinţe sociale "Henri Coandă", protest la Constanţa împotriva reţinerii lui Radu Mazăre

09 Apr 2014   •   12:59
Locuitorii cartierului de locuinţe sociale "Henri Coandă", protest la Constanţa împotriva reţinerii lui Radu Mazăre
Sursa foto: reporterntv.ro

Zeci de locuitori ai cartierului de locuinţe sociale "Henri Coandă" au protestat, astăzi, în faţa sediului Primăriei Constanţa, împotriva reţinerii primarului Radu Mazăre de către procurorii DNA. Protestul a fost unul spontan şi, potrivit unuia dintre protestatari - preşedintele Asociaţiei Haiducilor, Nicolae Mavrodin, ceea ce se petrece în prezent cu primarul Constanţei este "un abuz".

"Vom strânge semnături în vederea eliberării domnului Radu Ştefan Mazăre. În prezent lucrăm la un proiect de lege pe care intenţionăm să-l depunem la Parlament în aşa fel încât magistraţii, procurori şi judecători, de aici încolo să răspundă la rândul lor penal pentru abuzurile pe care le fac. Pentru că nu se poate ca, în România, să existe un stat în stat. Şi îi spun iarăşi domnului Băsescu că, dacă în ianuarie am început un şir de proteste pentru demiterea lui, acum suntem mai întăriţi, suntem mai în forţă şi o să vedeţi că de aici în colo va exista o asociaţie extrem de mare care se numeşte Asociaţia Haiducilor, care va scoate zeci de mii de oameni în stradă, în mai multe judeţe, începând de mâine", a spus Mavrodin, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, după ce protestatarii vor obţine autorizaţie în acest sens, vor continua mitingurile. "'După ce iese autorizaţia voi anunţa programul protestelor la Constanţa. (...) Vrem ca joi, începând cu ora 10,00 să protestăm la primărie, iar la ora 12,00 să ne deplasăm spre DNA Constanţa pentru că este extrem de important ca manifestaţiile să se ţină aici, ca să vadă DNA că nu este stat în stat", a mai spus reprezentantul Asociaţiei Haiducilor.

La protest s-au înregistrat şi incidente, o femeie care nu-l susţinea pe Radu Mazăre intrând în altercaţie cu protestatarii, fără ca agenţii de pază de la primărie să intervină.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost reţinut marţi de procurorii DNA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mita, suma despre care se vorbeşte în dosar fiind de 175.000 de euro. Alături de el a fost reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, cei doi urmând a fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×