x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucian Bode, despre protestul de la metrou: Astfel de acțiuni nu pot avea loc, nici dacă au caracter spontan, în starea de alertă

Lucian Bode, despre protestul de la metrou: Astfel de acțiuni nu pot avea loc, nici dacă au caracter spontan, în starea de alertă

26 Mar 2021   •   13:54
Lucian Bode, despre protestul de la metrou: Astfel de acțiuni nu pot avea loc, nici dacă au caracter spontan, în starea de alertă
Sursa foto: Hepta

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, că protestul de la metrou, chiar dacă este spontan, este ilegal în condițiile stării de alertă. Acesta a mai precizat că a cerut efectivelor MAI să aplice legea, afirmând că nu poate fi acceptat ca „cineva să își bată joc de sute de mii de români”.

„Avem în acest moment dislocate forţe de ordine, dar pentru mine foarte importantă, pe de o parte, este asigurarea ordinii publice, restabilirea ordinii publice, dar în acelaşi timp este foarte important cum rezolvăm această problemă. Din punctul meu de vedere, nu există altă cale de rezolvare decât dialogul", a spus ministrul, întrebat, într-o conferință de presă la Oradea, despre măsurile pe care le pot lua structurile MAI în contextul protestului de la metrou.

Acesta a adăugat că principalul obiectiv al structurilor MAI este acela de a-i determina pe cei implicaţi în conflictul spontan de muncă să respecte legea.

„Legea este foarte clară: astfel de acţiuni nu pot avea loc, nici dacă au caracter spontan, în starea de alertă. Sunt reguli de protecţie sanitară care în acest moment sunt încălcate şi, în consecinţă, avem obligaţia să îi determinăm pe cei aproximativ 450 - 500 de angajaţi ai Metrorex, care sunt în acest moment în această acţiune de protest, să respecte legea", a declarat Bode.

Mai mult, acesta a precizat că a cerut structurilor MAI să mobilizeze efective mai mari pentru a verifica respectarea regulilor de protecție sanitară în stațiile de transport public de la suprafață, care sunt supraaglomerate în contextul protestului de la metrou.

„Fac un apel către conducerea sindicatelor de la Metrorex să meargă pe calea dialogului, să discute cu directorul general de la Metrorex, cu conducerea ministerului şi să revină urgent la normalitate, să respecte legea. Nu este permis ca în situaţia pandemică în care ne aflăm astăzi cineva se supără şi blochează o cale de acces şi un mijloc de transport sigur în Bucureşti, aşa cum este metroul. (...) Este inadmisibil acest lucru. Efectele acestei acţiuni spontane ale angajaţilor Metrorex sunt greu de cuantificat în ceea ce priveşte riscurile la care expun cetăţenii din Bucureşti", a adăugat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai precizat că nu dorește o intervenție în forță.

×
Subiecte în articol: lucian bode protest metrou