x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră, între 20.30 și 21.30

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră, între 20.30 și 21.30

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   19:20
Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră, între 20.30 și 21.30
Sursa foto: Hepta

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră, între 20.30 și 21.30. Guvernul se alătură astfel campaniei globale de mediu Earth Hour (Ora Pământului).

”Domeniul energiei are o importanță strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci și din punct de vedere al responsabilității față de mediu și însăși viața pe planeta Pământ, care este casa noastră, a tuturor. Preocupările actuale pentru tranziția către energia verde și reducerea dependenței de resursele rusești sunt preocupări inclusiv ale României, care rămâne ferm angajată în continuarea investițiilor în infrastructura energetică în pas cu cele mai noi soluții tehnologice, iar finanțările prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă și în acest domeniu o oportunitate. Sunt eforturi menite să asigure eficiență în termeni economici, dar și tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice, obiective în care România este profund angajată ca stat membru al Uniunii Europene”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face, alături de alte instituții, organizații nonguvernamentale și simpli cetățeni din întreaga lume, „îmi doresc să rămână în conștiința cât mai multor români ca un gest de responsabilitate și acțiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranța climatică a planetei”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu.

Acțiunea ”Ora Pământului”, ajunsă anul acesta la cea de-a 18-a ediție, este marcată la sfârșitul lunii martie în semn de susținere a acțiunilor colective menite să promoveze protejarea planetei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: palatul victoria lumini