x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: În secţiile de vot din Republica Moldova procesul de votare se desfăşoară normal

MAE: În secţiile de vot din Republica Moldova procesul de votare se desfăşoară normal

16 Noi 2014   •   14:09
MAE: În secţiile de vot din Republica Moldova procesul de votare se desfăşoară normal

Procesul de votare se desfăşoară normal în secţiile de vot organizate în Republica Moldova, a afirmat secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, prezent duminică la Chişinău pentru a supraveghea condiţiile în care se desfăşoară scrutinul prezidenţial.

"Mi-am exercitat dreptul la vot pentru alegerea preşedintelui României în jurul orei 9,00, la secţia amenajată în cadrul Ambasadei României la Chişinău. Am putut constata în mod nemijlocit că procesul de votare se desfăşoară normal, fără incidente, aceasta fiind situaţia şi în celelalte 20 de secţii din R. Moldova, unde totul se desfăşoară în parametri normali. Totul a decurs bine, nu lipseşte niciunul dintre membrii birourilor secţiilor de votare din R. Moldova", a declarat Bogdan Aurescu, citat într-un comunicat al MAE.

Secretarul de stat în MAE a adăugat că a discutat cu cetăţenii români alături de care a stat la coadă pentru a vota la Ambasada României de la Chişinău şi că 'aceştia erau mulţumiţi de modul în care decurge procesul de votare'.

"Atmosfera aici, la Chişinău, este calmă şi impregnată de un spirit de sărbătoare, specific evenimentelor importante, cu semnificaţie deosebită, oamenii sunt veseli, glumesc, atmosfera este destinsă. (...) Urmare măsurilor dispuse de MAE, constat că, prin raportare la prezenţa la vot indicată de birourile secţiilor de votare din R. Moldova la ora 10,00, au fost procesaţi de două ori mai mulţi alegători decât la aceeaşi oră la turul I. Asta înseamnă, practic, o dublare a eficienţei procesului de votare în secţiile din R. Moldova", a spus Aurescu.

×