x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafia gunoaielor aduce cancer în sudul Italiei

Mafia gunoaielor aduce cancer în sudul Italiei

08 Iul 2014   •   19:41
Mafia gunoaielor aduce cancer în sudul Italiei

Numărul copiilor care suferă de cancer în zona din Italia unde Mafia descarcă ilegal deşeuri toxice este semnificativ mai mare decât în restul ţării, relevă un studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate (ISS), care se concentrează pe provinciile sudice Caserta şi Napoli, relatează thelocal.it.

În cele 23 de zone din Caserta există un “număr excesiv de spitalizări pentru leucemie” în rândul copiilor sub 14 ani. În cele 32 de zone din Napoli, în rândul aceluiaşi grup de vârstă a fost înregistrat un nivel alarmant de tumori în sistemul nervos central, în special la bebeluşi, notează ISS.

În general, studiul relevă o rată peste medie a deceselor şi a “spitalizărilor pentru diverse boli şi cauze multiple”.
Starea proastă de sănătate în rândul populaţiei din zona unde mafia aruncă de mulţi ani în mod ilegal deşeuri nu se limitează doar la copii. Studiul a identificat în rândul tuturor categoriilor de vârstă un număr mai mare de cazuri de cancer, printre care cele la sân, stomac şi gât.
Cercetarea confirmă studii precedente privind impactul pe care depozitarea de deşeuri a avut-o asupra comunităţii din regiunea Campania, unde se află provincia Caserta. Conform unui studiu al Institutul Naţional de Combatere a Cancerului, numărul tumorilor a crescut cu 47% la bărbaţi şi cu 40% la femei.

Începând din anii '90, zeci de milioane de deşeuri au fost depozitate ilegal în zona din jurul provinciilor Caserta şi Napoli, potrivit organizaţiei de mediu Legambiente.

×