x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafioţi prinşi la Calafat

Mafioţi prinşi la Calafat

de Petru Zoltan    |    17 Iul 2008   •   00:00
Mafioţi prinşi la Calafat

13:40 Doi mafioţi din Italia, care au scăpat din "ghearele” operaţiunii Nemesis, demarată la data de 1 iulie de comisariatul din Avola, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră doljeni, în timp ce încercau să iasă din România pe la Calafat

Doi mafioţi din Italia, care au scăpat din "ghearele” operaţiunii Nemesis, demarată la data de 1 iulie de comisariatul din Avola, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră doljeni, în timp ce încercau să iasă din România pe la Calafat. Italianul Angelo Monaco (53 de ani) şi turcul Zafer Yldiz (43 de ani), încercau să ajungă ilegal în Grecia, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate. Angelo Monaco este "capul” familiei mafiote Aparo -Trigila, iar Zafer Yldiz, zis "Raffele Turcu” îi este şofer personal. Gruparea mafiotă acţionează în zona de sud a provinciei Siracuza, din Sicilia. Cei doi însoţeau de o familie de cetăţeni italieni – doi adulţi şi trei minori, cu vîrste cuprinse între 5 şi 13 ani – şi călătoreau împreună cu o autorulotă marca Fiat. Din declaraţiile familiei cu care aceştia călătoreau, a rezultat faptul că mafioţilor erau angajaţi la firma lor de construcţii din Italia.


INFRACŢIUNI. Pe numele italianului existau nu mai puţin de 18 condamnări pentru asociere de tip mafiot, evaziune şi perturbare a activităţilor industriale sau comerciale, precum şi pentru deţinere ilegală de armament, materiale explozive, fapte cu violenţă, ultraj şi tentativă de omor. Tribunalul din Catania – Sicilia a emis pe numele cetăţeanului turc Zafer Yldiz un mandat de arestare european pentru trafic de droguri şi port ilegal de arme. Mafioţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmînd a fi predaţi autorităţilor italiene prin intermediul Biroului Interpol.


LEGĂTURI. Gruparea mafiotă Aparo –Trigila împreună cu clanul Nadro, controlează zona de sud a provinciei Siracuza, fiind în subordinea familiei Cosa Nostra. Cartierul general al celor de la Nadro este situat în regiunea Santapaola şi se ocupă cu traficul de droguri şi şantaj în comunităţile Lentini, Carlentini, Augusta, Francofonte, Villasmundo şi Scordia. Oraşul Noto este controlat de o comunitate de nomazi numită "Mergatorii". Autorităţile italiene au descoperit că aceştia au aderat la organizaţia criminală Trigila.

×
Subiecte în articol: observator