x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mafiotul italian Vincenzo Cesarano, liderul al organizaţiei Camorra, a fost extrădat în Italia

Mafiotul italian Vincenzo Cesarano, liderul al organizaţiei Camorra, a fost extrădat în Italia

05 Iun 2014   •   14:41
Mafiotul italian Vincenzo Cesarano, liderul al organizaţiei Camorra, a fost extrădat în Italia

Vincenzo Cesarano, lider al mafiei italiene Camorra, arestat în România pe 16 mai, a fost predat joi unei escorte a autorităţilor judiciare italiene, au declarat pentru Agerpres surse din Poliţia Română.

Cesarano, în vârstă de 65 de ani, era urmărit internaţional pentru infracţiuni economice. El face obiectul unui mandat de arestare emis pe 26 aprilie 2012 de Tribunalul din Napoli, pentru a fi judecat pentru escrocherie şi fraude. Decizia ca Vincenzo Cesarano să fie predat autorităţilor italiene a fost luată vinerea trecută de Curtea de Apel Bucureşti. În hotărârea judecătorilor români se arată că Cesarano şi-a dat consimţământul să fie predat în Italia.

'Bărbatul a fost depistat, la data de 16 mai, de poliţiştii de investigaţii criminale din Ilfov, cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al României în Italia, în localitatea Frumuşani, judeţul Călăraşi. Acesta era urmărit internaţional de autorităţile judiciare italiene pentru comiterea de infracţiuni economice, fiind considerat unul dintre cei mai periculoşi 100 de infractori din lista Ministerului italian de Interne. Prinderea şi arestarea celui în cauză pe teritoriul României reprezintă rezultatul cooperării foarte bune dintre Poliţia Română şi Departamentul de Siguranţă Publică Italian', precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

După arestarea lui Vincenzo Cesarano, ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, declara operaţiunea ca 'un alt rezultat important al acţiunii statului împotriva crimei organizate'. Alfano l-a descris pe Cesarano ca fiind unul dintre 'cei mai periculoşi fugari' din Italia.

×
Subiecte în articol: Vincenzo Cesarano mafia italiana camorra