x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magistraţii corupţi ar putea să nu mai beneficieze de pensie de serviciu

Magistraţii corupţi ar putea să nu mai beneficieze de pensie de serviciu

03 Iun 2014   •   15:24
Magistraţii corupţi ar putea să nu mai beneficieze de pensie de serviciu

Judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică care au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie ar putea să nu mai beneficieze de pensia de serviciu, potrivit unui amendament adoptat, marţi, de Comisia juridică din Senat.

'Nu beneficiază de pensia de serviciu prevăzută la art. 82 şi 83 indice 1 şi de indemnizaţia prevăzută la art. 81 judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor care ulterior eliberării din funcţie au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiune de corupţie, o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie sau infracţiunile în legătură cu acestea ori pentru o altă infracţiune intenţionată săvârşită înainte de eliberarea din funcţie', se arată în amendamentul adoptat la proiectul de lege pentru completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit Agerpres.

Un alt amendament susţine că 'punerea în mişcare a infracţiunii penale pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. 1 atrage de drept suspendarea soluţionării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, după caz, suspendarea plăţii pensiei de serviciu dacă aceasta a fost acordată până la soluţionarea definitivă a cauzei. În această perioadă, persoana faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală beneficiază, în condiţiile legii, de pensie din sistemul public'.

Comisia a dat raport favorabil cu amendamente proiectului de lege iniţiat de Guvern, la care Senatul este cameră decizională.

×