x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mălina Olinescu, diagnosticată cu "sindrom anxios depresiv"

Mălina Olinescu, diagnosticată cu "sindrom anxios depresiv"

12 Dec 2011   •   10:43
Mălina Olinescu, diagnosticată cu "sindrom anxios depresiv"

Calin Geambasu a declarat ca Malina Olinescu a facut investigatii la spitalul Elias, insa nu stia daca ea si-a luat in serios tratamentul: "Sefa Spitalului Elias a avut-o sub grija o perioada, chiar s-a dus sa faca acolo niste investigatii, nu stiu, nu s-a tinut de tratament, s-a tinut, nu s-a tinut de tratament', a declarat el.

Intr-adevar, in urma cu aproximativ un an Malina Olinescu era diagnosticata la Elias cu 'sindrom anxios depresiv', o tulburare psihica ce se manifesta printr-o triada simptomatica constituita din: tristete, incetinirea proceselor gandirii si lentoarea psihomotorie. In general, sindromul depresiv poate fi considerat ca o prabusire a trairilor afective bazale cu pierderea sentimentelor de autostima, pesimism, intunecarea orizonturilor si disperare.

Conferentiar doctor Radu Mihailescu, sef de sectie la Spitalul Clinic de Psihiatrie « Al, Obregia », spune ca sindromul anxios depresiv nu poate fi cauza acestui gest. Acest tip de sindrom il poate face orice persoana care se confrunta cu mai multe boli somatice, dar nu poate fi pus in legatura directa cu suicidul. De exemplu, sindromul diareeic este intalnit in vreo 20 de boli. Dar este sindrom nu este boala. Sindromul anxios depresiv poate fi intalnit in multe boli, dar nu este in sine o boala.
La intrebarea in ce masura a influentat gestul Malinei faptul ca insusi tatal ei s-a sinucis, conf. dr. Radu Mihaliescu, spune ca 'asta arata o evidenta vulnerabilitate genetica, intalnita in depresia majora, care este, intr-adevar, o boala si chiar una care se poate finaliza cu suicid'.

Conf. Dr. Radu Mihalescu atrage atentia ca este un caz complex, care trebuia abordat cu multa atentie 'mai energic'. 'L-am auzit pe Catalin Geambasu spunand ca Malina vorbea despre faptul ca vrea sa se sinucida. Cazul ei este unul ca de manual, deoarece sinucigasul isi anunta gestul'. (M. Marincovici, S.S. Eduard)

×
Subiecte în articol: malina olinescu s-a sinucis