x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manastirea Tanacu - Preotul si maicutele, in arest pentru 24 de ore

Manastirea Tanacu - Preotul si maicutele, in arest pentru 24 de ore

de Radu Crivat    |    23 Iun 2005   •   00:00

Exorcizarea maicutei Irina Cornici, petrecuta la Manastirea Sfanta Treime din Tanacu, a pus oamenii pe jar. Preotul Corogeanu si cele patru maicute au fost audiati, ieri, pentru a doua oara la Parchetul Tribunalului Vaslui.

La finalul unei audieri care a durat nu mai putin de 11 ore, procurorii de la Parchetul Tribunalului Vaslui au emis aseara o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, cu propunere de arest preventiv, pe numele preotului Petru Corogeanu si ale celor patru maici de la Manastirea vasluiana Tanacu, care au contribuit la exorcizarea maicutei Irina Cornici. Cei cinci au fost asteptati la Parchet de o duba a Jandarmeriei, care i-a tran-sportat in arest, urmand ca in cursul zilei de astazi judecatorii sa stabileasca maniera in care vor fi continuate cercetarile in acest caz.

SCANDAL. Comunitatile civila si religioasa din Tanacu, judetul Vaslui, sunt puse la grea incercare zilele acestea de cazul tinerei maicute Irina, care a murit in chinuri groaznice dupa ce a fost legata pe o cruce de lemn si tinuta fara apa si mancare timp de trei zile, de catre un preot ajutat de patru maicute. In episodul de ieri al acestei tragedii, preotul Petru Corogeanu si patru maicute de la Manastirea Tanacu au venit, in jurul orei 11:00, la Parchetul Tribunalului Vaslui, pentru a fi audiati, a doua oara, in cazul mortii maicutei. Preotul a venit la Parchet insotit de avocat si cu masina acestuia, iar maicutele, impreuna cu fratele preotului, au sosit cu autoturismul manastirii, condus de una dintre maici. Aproximativ 30 de localnici din Tanacu venisera de dimineata la sediul Parchetului sa-l sustina pe preot si pe maicute, pe langa acestia aflandu-se si localnici din Vaslui. In momentul in care preotul si maicutele au coborat din masini s-a creat un vacarm general, ei fiind inconjurati de o multime de oameni care au inceput sa strige "criminalii" si "satanistii", iar fratele preotului Corogeanu, calugar si el, a fost agresat si lovit cu pumnii, fiind nevoit sa se refugieze in incinta Parchetului Tribunalului Vaslui pentru a scapa de furia oamenilor.

AFACERE. Conform Realitatea TV, ctitorul manastirii din Tanacu se numeste Florin Georgescu. Imbogatit din vanzarea unor actiuni detinute la Confectii SA Vaslui, firma la care e patroana chiar sotia sa, el a decis sa construiasca o manastire.

×
Subiecte în articol: observator tanacu