x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mandat european: Gerald Gorduna, arestat preventiv

Mandat european: Gerald Gorduna, arestat preventiv

de Miruna Pasa Petru    |    05 Iul 2007   •   00:00

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ieri arestarea pentru 29 de zile a lui Gerald Gorduna, fostul patron al jocului de intrajutorare Gerald.

Surse judiciare ne-au declarat că mandatul discutat ieri de magistraţii bucureşteni ar fi emis incă din data de 25 mai 2004 de o instanţă din localitatea germană Cotbus, unde omul de afaceri este cercetat sub acuzaţia de trafic de droguri. Potrivit surselor citate, Gorduna a fost prins ieri-dimineaţă in Bucureşti şi a fost dus in faţa procurorilor, care au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore.

Afaceristul a fost dus apoi la Curtea de Apel Bucureşti, pentru discutarea mandatului european de arestare emis pe numele său. Primul scandal penal de care a fost legat numele lui Gorduna a avut legătură chiar cu afacerea care l-a făcut celebru: jocul de intrajutorare. In perioada 1993-1994 aproximativ 5.000 de persoane s-au plăns că au fost inşelate. Gorduna a fost acuzat că şi-ar fi insuşit din fondul de 24,8 miliarde de lei vechi, constituit prin depuneri, peste 525 de milioane de lei vechi.

Omul de afaceri a fost condamnat in 1996 la doi ani de inchisoare pentru inşelăciune, dar a reuşit să fugă din ţară in acelaşi an. Şapte ani mai tărziu, autorităţile italiene l-au extrădat pe Gorduna.

×
Subiecte în articol: observator gorduna