x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manelistii - "Piloti de curse" prin Romania

Manelistii - "Piloti de curse" prin Romania

13 Oct 2004   •   00:00
Manelistii - "Piloti de curse" prin Romania

OBSERVATOR

O noua balada manelista pe patru roti s-a consumat luni seara in Bucuresti. In rolul principal, Adrian Copilu’ Minune, care a accidentat o tanara. O noua balada manelista pe patru roti s-a consumat, luni seara, in Bucuresti. In rolul principal, Adrian Copilu’ Minune este secundat de ultramasina sa decapotabila. In rol secundar a jucat o tanara care a traversat strada pe culoarea rosie, fiind atinsa de scumpa oglinda a automobilului vedetei.
ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Desi a renuntat de curand la numele de scena care l-a consacrat, Adrian de Vito (fost Minune) nu rateaza nici o sansa de a fi in centrul atentiei. Luni seara, manelistul si-a implicat luxosul autoturism BMW Z4 intr-un "neprevazut" accident de circulatie. Lautarul conducea pe soseaua Kiseleff, catre strada Maresal Prezan, iar cand a trecut de intersectia cu sens giratoriu de la Arcul de Triumf a lovit usor cu oglinda retrovizoare o tanara care traversa strada pe trecerea de pietoni.

CERCETARE. Echipajele de Politie sosite la fata locului au evitat sa dea relatii in legatura cu producerea accidentului, precum si cu identitatea si gravitatea leziunilor suferite de persoana accidentata. Reporterii Jurnalului National au aflat ca este vorba de o tanara de 18 ani care, desi nu a suferit leziuni majore, a fost transportata la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, fiind internata pentru analize la Sectia Neurochirurgie. "Cantaretul nu este vinovat, deoarece circula pe culoarea verde, iar fata s-a angajat in traversarea strazii pe culoarea rosie a semaforului", au precizat politistii. Surse din politie au afirmat ca victima a fost condusa la spital chiar de catre Adrian. Dupa ce s-a convins ca nu are pe nimeni pe constiinta, manelistul minune s-a infiintat pe micul ecran, la o emisiune de maxima audienta, dupa ce in prealabil, a trecut pe la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei.

ADI DE LA VALCEA. Adrian ex-Minune este, poate, cel mai cuminte sofer din toata breasla sa. Exista alti artisti care au facut-o chiar "lata" pe soselele Romaniei. La mijlocul lunii aprilie a.c., celebrul cantaret de manele Adi de la Valcea a fost protagonistul unui accident, la kilometrul 74, pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

Interpretul conducea, evident, un Porsche si intentiona sa ajunga in Capitala. Pentru ca avea viteza si masina aflata in fata lui a franat brusc, Adi a tras brusc de volan dreapta. Bolidul a devenit "aeronava" pentru cateva secunde. Deoarece Porsche-ul nu este dotat cu aripi, a aterizat "fortat" la 30 de metri pe campul din apropiere, dupa ce, in prealabil, a executat cateva lupinguri. Limuzina s-a facut praf, dar air-bagul i-a salvat viata cantaretului. Adi nu parea prea afectat ca masina i-a fost distrusa, fiindca era asigurata. "Asta e. Cred ca m-am rostogolit de vreo cinci ori", a declarat Adi de la Valcea, adaugand ca soferul din fata a franat pentru ca a vrut sa evite un pieton.

VIJELIE. Cel mai tare din parcare ramane insa Vali Vijelie. El si-a intrecut cu brio colegii de breasla intr-ale soselelor. Asta cu toate ca nu are permis de conducere. Prima aventura a lui Vali pe soselele Romaniei s-a lasat cu prapad in randul unor biete vaci (la propriu). Evenimentul a avut loc in vara anului 2001, mai exact la 9 august, cand manelistul "dadea pedale" unui Mitsubishi pe Soseaua Bucuresti-Constanta, lovind in plin o cireada de vaci care traversau prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Ca si in cazul lui Adrian ex-Minune, de vina au fost pietonii. Singura diferenta intre cele doua cazuri este aceea ca, daca Adrian le-a putut prezenta politistilor un permis de conducere, Vali, oricat de vijelios ar fi, nu poate face acest lucru. Doua dintre victime nu mai pot da nici lapte praf, pentru ca au decedat. In schimb, copilotul lui Vijelie s-a linistit la spital. Acolo a meditat si, dupa iesirea din transa, a decis sa nu faca plangere penala impotriva lautarului. Nici politistii nu au luat pe loc decizia de a-i intocmi lui Vali Vijelie dosar penal pentru conducere fara permis. Abia procurorii s-au gandit ca ar fi bine sa il trimita pe manelist in judecata. La tribunal insa, "valoarea" si-a spus cuvantul. Vali a fost condamnat, insa pedeapsa sa a fost gratiata.

PILELE. La mai bine de doi ani, lucrurile nu s-au prea schimbat in ceea ce-l priveste pe Vali Vijelie. Adica el conduce nestingherit si astazi fara permis, desi in urma anchetelor publicate de Jurnalul National in luna august politistii l-au luat in vizor. Speriat ca va fi lasat din brate de "pilele lui", Vali Vijelie si-a angajat sofer. Pana nu de mult, daca vreun agent de circulatie indraznea sa-l opreasca pe cantaret din drumul sau vijelios, era aspru apostrofat de "un mare general de la Interne", bun prieten cu Vali.

TRAGEDIE

Evenimente rutiere in care au fost implicati, de aceasta data, artisti erau cat pe ce sa destrame o trupa rock. Pe data de 12.08.2002 a avut loc un accident in care a fost implicat basistul trupei Voltaj, Valeriu Ionescu. In jurul orei 18:30, pe drumul Constanta - Bucuresti, intre Dragos Voda si Lehliu, Ionescu se afla la volanul masinii personale insotit de prietena sa Ioana ( 26 de ani), si de fiica sa, Vanesa, de noua ani. In urma accidentului ambele pasagere au fost grav ranite. Transportate la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Capitala, acestea nu au mai putut fi salvate. Tragedia a survenit la mai putin de 24 de ore dupa concertul de lansare a noului album Voltaj.


ZBOR. Porsche-ul manelistului Adi de la Valcea dupa cascadorie


AMICI. Doi manelisti celebri, Vali Vijelie (stanga) si Adi De Vito fost Copilul minune, discuta pe tema permisului


EXPLICATIE. "Nu stiu ce s-a intamplat, s-a ingustat soseaua", spune Adi de la Valcea


TRAGEDIE. Ioana, o viata curmata mult prea devreme
×
Subiecte în articol: observator vali vijelie