x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manifestările de la Cluj Napoca ce marchează Revoluţia de la 1848, desfăşurate în linişte

Manifestările de la Cluj Napoca ce marchează Revoluţia de la 1848, desfăşurate în linişte

de Agerpres    |    15 Mar 2014   •   17:06
Manifestările de la Cluj Napoca ce marchează Revoluţia de la 1848, desfăşurate în linişte

Manifestările organizate sâmbătă la Cluj Napoca de UDMR şi Noua Dreaptă s-au desfăşurat în linişte, fără incidente.

Peste 1.000 de persoane au participat la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni pe străzile din centrul Clujului şi la fostul hotel Biasini, unde este amplasată o plăcuţă dedicată poetului Petofi Sandor.

În prealabil, manifestanţii au participat la o slujbă religioasă, iar apoi au asistat la momente poetice şi programe de cântece patriotice, presărate cu discursurile oficialităţilor.

Consulul general al Ungariei la Cluj, Magdo Janos, a citit, în maghiară şi română, mesajul transmis de premierul Viktor Orban, iar prefectul Gheorghe Vuşcan a citit mesajul premierului Victor Ponta. Au mai ţinut discursuri preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi primarul Emil Boc, acesta din urmă spunându-le celor prezenţi bună ziua în limba maghiară.

În paralel cu manifestările organizate de UDMR, şi Noua Dreaptă a organizat, în zona centrală a Clujului, un marş memorial dedicat lui Avram Iancu, manifestare la care au participat peste 100 de persoane. La un moment dat, traseul manifestanţilor de la Noua Dreaptă a trecut prin Piaţa Unirii, unde maghiarii participau la slujba oficiată în Biserica Sfântul Mihail, dar n-au existat nici un fel de incidente, cele două tabere fiind însoţite şi de efective importante de poliţişti şi jandarmi. 

×
Subiecte în articol: ziua maghiarilor udmr noua dreaptă