x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manualele de religie din România oferă lecţii şocante

Manualele de religie din România oferă lecţii şocante

17 Ian 2014   •   13:29

Unele manuale de religie după care se învaţă în şcolile de România conţin idei de-a dreptul scandaloase. Mai multe asociaţii atrag atenţia că orele de religie induc principii greşite elevilor, iar copiii ajung traumatizaţi de ideea că dacă păcătuiesc ajung în iad. Unul dintre exemple este că acei copii care mint vor fi călcaţi de maşină.

Citeşte şi Manual de religie CONTESTAT: Elevii ameninţaţi cu IADUL, dacă merg duminica la film

Membrii unei asociaţii trag un semnal de alarmă legat de un semnal de alarmă legat de anumite mesaje greşite care se regăsesc în manulele de religie după care se învaţă în şcolile din România.

Citeşte şi Ce prevede programa la Religie pentru clasa zero: vizite la biserică, împărtăşanie şi cântări

Spre exemplu, într-un manual de religie pentru clasa I se prezintă exemplul unui băieţel păcătos, care din cauză că a minţit este pedepsit de Dumnezeu şi este lovit de o maşină. Mai mult decât atât, în manualul de religie este prezentă o fotografie în care se arată clar cum băiatul ajunge pe capota autoturismului, scrie RomâniaTV.net.

De asemenea, într-un manual de religie pentru elevii de clasa a III-a este promovată ideea că dacă purtăm la gât un alt semn decât cel al crucii suntem păcătoşi şi ajungem în iad. Acelaşi lucru se întâmplă dacă într-o zi de Sărbătoare mergem în alte locuri în afară de biserică.

Descoperă mai multe lecţii şocante care sunt prezentate în manualele de religie pe RomâniaTV.net.

×
Subiecte în articol: manuale scolare religie scoala