x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN: Un obiect suspect, cel mai probabil o mină anti-desantare, eșuat pe țărm în zona Grindului Chituc

MApN: Un obiect suspect, cel mai probabil o mină anti-desantare, eșuat pe țărm în zona Grindului Chituc

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   11:00
MApN: Un obiect suspect, cel mai probabil o mină anti-desantare, eșuat pe țărm în zona Grindului Chituc

Forțele Navale Române intervin marți dimineața cu geniști în zona Grindului Chituc unde a fost sesizată prezența unui obiect suspect eșuat la țărm. Din cercetările făcute, este posibil să fie vorba de o mină anti-desantare pe fluviu, de tipul YaRM.

Forțele Navale Române au activat o echipă de geniști de la Centrul 39 Scafandri pentru a interveni în zona Grindului Chituc, în urma primirii, în jurul orei 9.30, a unei sesizări din partea Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, cu privire la un obiect suspect eșuat pe țărm în această zonă, transmite MApN.

Din examinarea fotografiilor realizate la fața locului obiectul este, cel mai probabil, o mină anti-desantare pe fluviu, de tipul YaRM.

Ministerul Apărării anunță că zona este monitorizată și securizată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol.

„Geniștii militari vor interveni, în cel mai scurt timp posibil, în conformitate cu procedurile specifice de clasificare și neutralizare”, arată ministerul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: obiect suspect mina mapn grindul chituc esuat