x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marko Bela ataca politistii si BOR

Marko Bela ataca politistii si BOR

05 Iul 2004   •   00:00

Presedintele UDMR, Bela Marko, a declarat in cadrul sedintei Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), reunita sambata la Targu-Mures, ca a privit cu consternare cum politicieni din Ungaria fac campanie impotriva UDMR, adaugand ca acestia au inteles complet gresit situatia, informeaza Rompres.

"In Transilvania nu maghiarul de stanga il asupreste pe maghiarul de dreapta, sau invers, ci, in continuare, politistul roman face demonstratie de putere fata de secui sau maghiari, in multe locuri", a explicat liderul UDMR. In plus, Marko Bela a sustinut ca "nu turla bisericii reformate se cearta cu turla bisericii catolice, ci edificiile ortodoxe, care se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie, se inalta trufase peste amandoua".

AVERTISMENT. Liderul Uniunii a avertizat totodata prietenii UDMR din Ungaria, si partenerii romani, ca si adversarii conjuncturali, ca Uniunea nu ii mai poate ajuta. "UDMR nu poate ajuta ca dreapta sa infranga definitiv stanga, si nici ca stanga sa invinga, o data pentru totdeauna, dreapta. Noi nu ne-am angajat la asa ceva nici in relatiile noastre cu partidele din Ungaria, nici in viata politica din Romania", a subliniat presedintele UDMR.

AUTONOMIE.

Marko Bela a mai spus ca UDMR doreste o reprezentare reala a maghiarilor in conducerea unor judete, orase si comune. "Autonomia de care dispune astazi comunitatea maghiara in cateva domenii ale vietii politice nu are nici un fel de stabilitate, fiindca se poate negocia, edifica si pastra nu pe baza apartenentei etnice, ci a apartenentei politice", a declarat Marko Bela la sedinta CRU.

CANDIDAT. Pe de alta parte, CRU va stabili in luna septembrie daca UDMR va avea un candidat propriu la Presedintia Romaniei. Marko Bela a declarat ca Uniunea va decide daca va avea sau nu un candidat la Presedintia Romaniei, dupa ce va purta negocieri cu celelalte formatiuni politice. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: observator marko bela