x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sesizările privind maşinile abandonate pe spaţiul public vor putea fi făcute şi online

Sesizările privind maşinile abandonate pe spaţiul public vor putea fi făcute şi online

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   11:15
Sesizările privind maşinile abandonate pe spaţiul public vor putea fi făcute şi online
Sursa foto: Poliția Locală sector 2

Parlamentul a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

Proiectul, depus la Senat în 23 decembrie 2019, propune reducerea perioadei în care vehiculele abandonate pot sta în parcările publice la 6 luni.

Astfel, dacă propunerea legislativă intră în vigoare, perioada în care vehiculele abandonate pot sta în parcările publice va fi redusă de la 1 an, cât este în prezent, la 6 luni.

De asemenea, iniţiativa prevede includerea autoturismelor înmatriculate în străinătate în categoria „vehicule fără stăpân”. „Vehicul fără stăpân” va fi definit astfel: „vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, ori înmatriculat în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut”, conform proiectului de lege.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masini abandonate spatiul public