x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masuri - Scolile de soferi, puse la respect

Masuri - Scolile de soferi, puse la respect

de Mara Raducanu    |    07 Feb 2007   •   00:00
Masuri - Scolile de soferi, puse la respect

Vesti mai putin bune pentru viitorii conducatori auto! De acum inainte, daca vreti sa urmati cursurile unei scoli de soferi, va trebui sa scoateti din buzunar mai multi bani, deoarece acestea se scumpesc.

Costul a crescut deja cu o treime, urmand ca la vara sa se dubleze. Adica tariful va creste de la 400 la 800 de lei noi.

Aparute in ultima perioada precum ciupercile dupa ploaie, in curand foarte multe scoli de soferi vor disparea din peisaj. Astfel, conform ordinului nr. 1856/2006 privind Normele de autorizare a scolilor de conducatori auto, "Scoala de conducatori auto nu poate functiona in spatii situate in blocuri cu mai multe etaje destinate prin constructie locuirii".

Gata cu scolile de soferi in apartamente! Potrivit noilor reglementari, pentru a putea functiona in conditii legale o astfel de scoala va trebui sa detina un sediu adecvat, astfel incat sa poata oferi fiecarui cursant 5 metri cubi de spatiu.

Un alt element cu caracter de noutate in ceea ce priveste functionarea scolilor de soferi il constituie faptul ca de acum inainte cursurile se vor tine doar cu masinile scolii. Daca nu vor indeplini si nu vor respecta aceste conditii, se estimeaza ca din cele 998 de scoli de soferi autorizate in acest moment in Romania, va ramane doar un sfert.

NEBUNIE LA PERMISE AUTO
Si, daca tot suntem la capitolul schimbari, amintim faptul ca, de la data de 15 ianuarie 2007, printr-un ordin al Prefecturii, fisa medicala pentru conducatorii auto ale caror permise trebuie schimbate din cu totul alte motive decat cel al expirarii a devenit o amintire. Masura este buna, insa cozile la ghiseele de preschimbat permise (depuneri de acte sau eliberari) sunt de-a dreptul infernale, oamenii asteptand sa le vina randul ore intregi.
×
Subiecte în articol: observator soferi