x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mateo Cassani, director general ENEL, s-a aruncat în gol de pe sediul companiei din București

Mateo Cassani, director general ENEL, s-a aruncat în gol de pe sediul companiei din București

27 Noi 2014   •   13:13
Mateo Cassani, director general ENEL, s-a aruncat în gol de pe sediul companiei din București

Mateo Cassani, director general ENEL, s-a aruncat în gol de pe clădirea care găzduiește sediul central al ENEL, situat pe Bd-ul Ion Mihalache din Capitală. Clădirea are cinci-șase etaje.

Conform primelor detalii nu există nicio informație despre motivele ce l-ar fi putut împinge pe Mateo Cassani să comită acest gest și nici nu a lăsat vreun bilet de adio.

Prima variantă luată în calcul de anchetatorii care cercetează această moarte suspectă este sinuciderea.

Într-o intervenție la Antena 3, Alice Grasu, director Ambulanța Ilfov-București, a declarat că o mașină a Ambulanței se deplasa la o intervenție, în momentul în care la câțiva metrii în fața autovehicului, s-a constatat prăbușirea pe sol a unei persoane de sex masculin. Decesul a fost constatat pe loc.

Matteo Cassani, în vârstă de 42 de ani, a preluat postul de director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia din 2009. Matteo Cassani a studiat inginerie industrială la Universitatea Politehnica din Milano şi Leadership Management la Harvard Business School. Înainte de a deveni director general la Enel Energie & Enel Energie Muntenia a lucrat tot în cadrul ENEL, ca director pentru Dezvoltarea Afacerilor in Romania (2004) şi în departamentul de Dezvoltarea Afacerilor (2000). De asemenea, Cassani este membru in Consiliului Director “Salvaţi Copiii”.
____________________

Comunicatul ENEL ROMÂNIA
Vă informăm că astăzi a avut loc o tragedie, în care colegul nostru Matteo Cassani, Directorul General al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia şi-a pierdut viaţa. Nu cunoaştem circumstanţele acestui accident. O investigaţie a autorităţilor este în curs de derulare. Matteo Cassani a fost un excelent profesionist, care lucra de zece ani în România, ocupând diverse poziţii de conducere în cadrul companiei noastre. Un om respectat de toţi colegii şi apreciat de clienţi şi de întreagă comunitate de business. Prioritatea noastră în acest moment este să fim alături de familie şi colaboratorii săi apropiaţi. Sperăm că întreagă presă să respecte intimitatea persoanei implicate şi să nu speculeze pe acest eveniment nefericit”.
BIROUL DE PRESĂ ENEL ROMÂNIA
_____________________

Unul dintre directorii ENEL, Florin Gugu, este implicat într-un dosar de corupție aflat în cercetarea procurorilor DNA, în care mai este cercetat și vicepreședintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu.

Anchetatorii susţin că, în anul 2013, Claudiu Dumbrăveanu, vicepreşedinte ANRE şi membru al Comitetului de reglementare, a pretins şi a obţinut de la Florin Gugu foloase necuvenite pentru SC ElectroAlfa International.
Foloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuţie lucrări în valoare totală de peste 407.000 lei, în schimbul îndeplinirii de către Claudiu Dumbrăveanu a unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 2 şi 3 octombrie 2013 a unor intervenţii, în virtutea funcţiei, pentru avantajarea intereselor Enel, şi anume micşorarea procentului de reducere a tarifelor de la 6% la 1,3%, majorarea unui spor de eficienţă de la 25% la 50% şi informarea Enel despre faptul că un control nu avea la bază o reclamaţie, ci era în programul anual de control.

______________

Măsură prevăzută într-un plan mai larg de lichidare a unor active în valoare de 6 miliarde de euro, început în 2013, ENEL a anunțat, la mijlocul acestui an, că intenționează ca vor vinde afacerile din România.

×