x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mediaş – Un preot şi-a ucis copiii în altar

Mediaş – Un preot şi-a ucis copiii în altar

de Andreea Căprescu    |    27 Iun 2010   •   00:00

Un preot din cadrul Bisericii Unitariene din Mediaş, judeţul Sibiu şi-a ucis cei doi copii în vârstă de 5 şi 7 ani, chiar în altarul lăcaşului sfânt.



După ce i-a înjunghiat pe micuţi, bărbatul în vârstă de 35 de ani a plecat de la locul faptei, lăsându-şi copiii într-o baltă de sânge şi s-a aruncat în faţa trenului, nejustificând în nici un fel gestul său de o cruzime rară.

Potrivit organelor judiciare, preotul din Mediaş a plecat sâmbătă seara de acasă, împreună cu copiii, spunându-i soţiei că merge la cumpărături. Îngrijorată ce cei trei nu mai apar acasă, femeia l-a rugat pe un angajat al bisericii să vadă ce se întâmplă. Ajuns la biserică, bărbatul a intrat în stare de şoc, după a descoperit cadavrele celor doi copii, care, potrivit legiştilor aveau gâturile secţionate.

"Este o veste zguduitoare. În respectivul imobil au fost găsiţi doi copii care aveau leziuni traumatice grave, respectiv plăgi tăiate profunde în zona gâtului. Bănuim că moartea a fost cauzată de aceste plăgi", a declarat Ioan Boţoc, procuror criminalist la Parchetul de la lângă Tribunalul Sibiu, citat de Mediafax.

Oamenii care l-au cunoscut pe preotul unitarian spun că acesta ar fi trecut printr-o perioadă mai dificilă, fiind internat pentru anumite afecţiuni psihice. Vestea că soţia sa ar fi fost depistată cu cancer, precum şi alte greutăţi i-au pus capac. Acest dublu asasinat, urmat de sinucidere este cel mai grav eveniment înregistrat în judeţul Sibiu.

Reacţie a episcopului unitarian
După tragedia de la Mediaş, preşedenţia Consistoriului Bisericii Unitariene din Transilvania a dat publicităţii un comunicat, prin intermediul căruia îşi exprimă compasiunea faţă de familia preotului criminal. "Grava boală a soţiei preotului din Mediaş a fost urmărită cu compasiune de către comunitatea preoţilor unitarieni care, după posibilităţi, s-a străduit să ajute familia în încercările pe care le-a suferit. Regretăm că povara care apăsa tragedia capului familiei a cauzat cedarea sistemului nervos, care a dus la uciderea celor doi copii şi la suicid. Prevenirea acestor stări mentale de neînţeles şi tratarea lor ne atrage atenţia asupra acordării unei mai mari atenţii a comunităţii noastre bisericeşti şi a comunităţii medicilor specialişti", se arată în documentul semnat de episcopul unitarian Balint Benczedi Ferenc.

UNITARIENII NU ADMIT DOGMA SFINTEI TREIMI
Teza fundamentală a religiei unitariene este credinţa într un Dumnezeu unic şi indivizibil. Adepţii Bisericii Unitariene îl consideră pe Iisus Hristos om, nu şi Dumnezeu şi nu admit dogma Sfintei Treimi. Bisericile sunt simple atât în exterior, cât şi în interior, pereţii sunt albi, simbolizând puritatea şi claritatea credinţei unitariene; iar în biserică nu se află icoane, picturi, monumente sau altar. Cultul unitarian, cu sediul central la Cluj, cuprinde peste 70.000 de  credincioşi de naţionalitate maghiară. Majoritatea este grupată în judeţele: Cluj, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte.

×
Subiecte în articol: observator