x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Cătălin Apostolescu, care a intrat în salonul în flăcări pentru a salva viața pacienților, a suferit arsuri la picioare

Medicul Cătălin Apostolescu, care a intrat în salonul în flăcări pentru a salva viața pacienților, a suferit arsuri la picioare

29 Ian 2021   •   15:42
Medicul Cătălin Apostolescu, care a intrat în salonul în flăcări pentru a salva viața pacienților, a suferit arsuri la picioare
Sursa foto: Hepta

Medicul Cătălin Apostolescu, cel care a spart geamul și a intrat în salonul în flăcări pentru a salva viața pacienților internați la Terapie Intensivă, a suferit arsuri la picioare.

„L-am văzut cu ochii mei pe domnul doctor Cătălin Apostolescu, cu blugii arși, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului și a ajutat și la scoaterea altor doi pacienți”, a spus deputata PSD Laura Vicol, la România TV.

De asemenea, aceasta a precizat că una dintre asistente a leșinat după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor.

Numărul pacienților care au decedat în urma incendiului de la Matei Balș a ajuns la cinci, iar peste 100 de persoane au fost transferate. 

Vladimir Beliș, despre decesul pacienților

Vladimir Beliș, fost director al IML, a atenționat asupra faptul că în prezent, nu se poate aprecia dacă persoanele decedate au fost sau nu carbonizate.

„Este un termen utilizat excesiv (n.r. - carbonizarea). Carbonizarea este atunci când flacăra învăluie corpul uman. Trebuie să stabilească acest lucru, dacă persoana decedată a fost sau nu carbonizată doar de medicul legist. De multe ori, este vorba despre arsuri de gradul 3. Carbonizarea nu presupune doar afectarea tegumentelor, ci și a țesuturilor musculare. Termenul trebuie să fie utilizat cu discernământ, de persoane competente, care pot aprecia gradul de arsură", a declarat Vladimir Beliș la Antena 3, fost director al Institutului de Medicină Legală.

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Apostolescu incendiu matei bals