x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul erou Radu Zamfir este plin de remuşcări: "Marele meu REGRET e că ceilalţi doi nu mai sunt" VIDEO

Medicul erou Radu Zamfir este plin de remuşcări: "Marele meu REGRET e că ceilalţi doi nu mai sunt" VIDEO

23 Ian 2014   •   13:14
Medicul erou Radu Zamfir este plin de remuşcări: "Marele meu REGRET e că ceilalţi doi nu mai sunt" VIDEO

Medicul Radu Zamfir este privit ca un erou după ce a supravieţuit accidentului aviatic din Apuseni, de luni. Tânărul doctor de la Fundeni a povestit în cuvinte puţine, dar pline de înţeles, despre durerea pe care a lăsat-o în sufletul său tragedia din care a scăpat ca prin minune şi în mijlocul căreia a găsit puterea să-şi ajute colegii mai grav răniţi şi chiar să încerce să-l salveze dintre fiarele contorsionate pe pilotul Adrian Iovan, care în cele din urmă a murit.

Este STRIGĂTOR LA CER. Firma de asigurări nu vrea să despăgubească familia studentei moarte în Apuseni

Medicul Radu Zamfir a avut, probabil, cea mai mare şansă dintre toţi cei cinci supravieţuitori ai aterizării forţate din Apuseni. L-a protejat, ironia sorţii, după cum spune chiar el, costumul de motociclist purtat pentru a ajunge la spital, înainte de a pleca spre Oradea, pentru a preleva, alături de alţi colegi, un ficat de care avea nevoie o femeie cu cancer hepatic. Nu s-a gândit de două ori înainte de a urca într-un aparat de zbor vechi de zeci de ani şi se gândea doar la a salva o viaţă.

ADRIAN IOVAN, ultimele cuvinte înainte de prăbuşire. Ce i-a sfătuit pe pasageri

A ajuns, însă, să lupte pentru a salva alte şase, undeva în Apuseni, printre brazi, lângă epava unui avion din care ţâşnea combustibil. A pierdut lupta pentru două dintre ele: cea a pilotului Adrian Iovan, pe care a făcut eforturi disperate să-l scoată dintre fiarele contorsionate ale epavei, şi cea a tinerei Aurelia Ion, o studentă de 23 de ani, din anul V la medicină, care se alăturase echipei de transplant doar pentru că o altă colegă nu a putut merge şi pentru că era atât de dedicată meseriei, încât a uitat de spiritul de conservare. De aici şi marele regret al medicului Radu Zamfir: "Marele meu regret este că ceilalţi doi nu mai sunt cu noi!".

RADU ZAMFIR, susţinut pe Facebook. Arată-i RESPECT medicului EROU

Radu Zamfir a comentat şi măsurile luate de guvern după ce operaţiunea de salvare s-a desfăşurat cu mare greutate, salvatorii putând ajunge la supravieţuitori abia după şase ore de la aterizarea forţată.

Urmăreşte VIDEO emoţionant cu declaraţiile medicului erou Radu Zamfir pe RomâniaTV.net.

×