x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mereu împreună cu cititorii noştri

Mereu împreună cu cititorii noştri

10 Aug 2014   •   21:43
Mereu împreună cu cititorii noştri

Şocul produs de condamnările din procesul “Telepatia” a declanşat un val de puternică emoţie în societatea românească. Trimiterea în puşcărie a unor oameni cărora li s-a înscenat un proces politic clasic, instrumentat şi derulat după metode din arsenalul statului totalitar este punctul culminant al abuzurilor sistemului iniţiat, dezvoltat şi susţinut de numitul Băsescu Traian.

Condamnarea lui Dan Voiculescu a fost ţinta principală a acestui proces, ceilalţi condamnaţi  devenind victimele colaterale, profund nedreptăţite ale înscenării judiciare. Sentinţa în “Telepatia” a dezvăluit însă şi o altă ticăloşie a regimului băsist, acoperită cu grijă de timpul desfăşurării procesului: atacul la libertatea de exprimare.

Confiscarea sediilor Antenei 3 şi Antenei 1 dispusă de completul ilegitim reprezintă ofranda supremă pe care o raportează conducătorului iubit cei doi magistraţi teleghidaţi în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti. Mârşăvia sistemului băsist aplică astfel o lovitură grea infrastructurii Trustului de presă fondat de Dan Voiculescu.

Atacurile constante, tot mai evidente, executate fără ruşine, la lumină, pentru a intimida corpul redacţional şi a opri vocile critice ale  jurnaliştilor au fost conduse în permanenţă de Traian Băsescu şi executate de slugile lui plătite din instituţiile “ocrotite” cărora sistemul le-a  deturnat obiectivele legale.

Băsescu Traian a numit Antena 3 şi Jurnalul Naţional “guri de tun”, receptând şi conştientizând cu teamă pericolul ce vine de la dezvăluirile ziariştilor, de la opiniile care lovesc regimul ilegitim şi antidemocratic care terfeleşte de zece ani democraţia, şi statul de drept în România.  Împotriva Jurnalului Naţional au fost desfăşurate de sistemul băsist acţiuni operative directe, de penetrare informativă, de supraveghere din interior prin misiuni date unor ofiţeri acoperiţi şi unor cozi de topor. Jurnalul Naţional a fost victima poliţiei politice a regimului, redacţia fiind monitorizată cu mandate de siguranţă naţională, procurorii solicitând percheziţii în flux continuu în birourile redacţionale. Asupra jurnaliştilor s-au revărsat acţiuni de agresiune, intimidare, de vandalizare şi efracţie a locuinţelor şi automobilelor.  Nimic din aceste acţiuni represive, ticăloase, de tip fascist, nu ne-au descurajat.

Încarcerarea lui Dan Voiculescu, fondator al Jurnalului Naţional acum 21 de ani, este un moment dureros, dramatic, pe care îl considerăm o enormă eroare judiciară, executată la comanda lui Băsescu Traian, transformându-l pe preşedintele de onoare al  Partidului Conservator în deţinut politic.

Redacţia Jurnalului Naţional nu se lasă intimidată de acest act samavolnic şi nu îşi schimbă politica editorială, crezul de nestrămutat că  nelegiuirile lui Băsescu Traian şi ale camarilei corupte trebuie dezvăluite pentru ca cititorii noştri să înţeleagă mecanismele acestui sistem corupt, să-i ştie pe principalii vinovaţi pentru degradarea vieţii românilor.

Instaurarea regimului poliţienesc, de teroare psihică, ameninţări, sabotaje, confiscări, presiuni economice directe sau voalate nu poate să întrerupă legătura noastră cu dumneavoastră, cititorii cărora ne adresăm prin ediţiile tipărite şi online, cărţile distribuite, festivalurile şi acţiunile publice în care suntem parteneri.

Solidari cu familia lui Dan Voiculescu  şi cu familiile celorlalţi condamnaţi în “Telepatia”, solidari cu jurnaliştii Antenei 3 loviţi şi ei de sentinţele abuzive de confiscare a sediilor grupului de presă, redacţia Jurnalul Naţional nu abdică de la politica editorială care a consacrat publicaţia ca o tribună a libertăţii de exprimare, de adevăr, de adversar al nedreptăţilor şi de suport al democraţiei. Vom fi mereu împreună cu dumneavoastră, prietenii noştri de fiecare zi, care împărtăşiţi aceleaşi valori şi gândiţi cinstit, româneşte, aşa cum am fost în cei 21 (douăzeci şi unu) de ani în care Familia Voiculescu a fost deţinătoarea ziarului nostru.
Jurnalul Naţional

×